Cseh László súlyos dolgokról beszélt 4. helye és Milákék időeredménye után

Cseh László súlyos dolgokról beszélt 4. helye és Milákék időeredménye után

Izgalmas versenyeket hozott a debreceni úszó országos bajnokság első napja szerdán.

A férfiaknál leginkább arra figyelt mindenki, hogy kiharcolja-e 200 pillangón a gwangjui indulási jogot Cseh László, aki 2015-ben arany-, 2017-ben pedig ezüstérmes ezen a távon. A délelőtti, biztató produkciót nem tudta megismételni a magyar úszósport élő legendája, és nem bírt lépést tartani Milák Kristóffal és a fő vetélytársnak vélt Kenderesi Tamással.

Emiatt, akárcsak a tavalyi Európa-bajnokságon, a negyedik helyen végzett, Biczó Bence is megelőzte. Ezzel szemben az élbolyban az Európa-bajnoki címvédő és a riói olimpiai bronzérmes elképesztő párharcot vívott, amit újfent Milák nyert meg – 1:53.19-es ideje ismét csak jobb, mint amivel Michael Phelps nyerte meg a riói aranyérmet (1:53.36). Kenderesi is kitett magáért, élete legjobbját préselte ki magából így márciusban (1:53.42, két tizeddel jobb a riói harmadik helyet érő eredményénél), azaz ők ketten indulhatnak ezen a távon. A verseny első négy helyezettje egyaránt teljesítette az olimpiai A-szintet.

Az úszás után Cseh László nehéz dolgokról beszélt. „Még át kell gondolnom ezt az egészet, de az biztos, hogy 1:53.4-et még húszévesen sem tudtam márciusban, sőt, szerintem gondolatban sem fordult meg, hogy egy ob-n Európa-csúcs plusz fél másodperc kell a győzelemhez. Itt 1:53.9-et terveztem, és már délelőtt meg akartam úszni, hogy délután felszabadultan mehessek neki, ám nem jött össze, és erőm sem maradt így annyi a döntőre – de mondom, ha nem ezt csinálom, nem hajtok délelőtt, akkor sem ment volna az, amit Kender úszott most.

Hírdetés

Az az igazság, hogy a 2017-es vb óta nem volt egy olyan úszásom, amire jó szívvel emlékeznék – Pesten még összejött kis szerencsével az ezüst, azóta semmi.

Az edzéseket még mindig élvezem, továbbra is imádok úszni, de ezt a pillangót össze kell rakni, ha még akarok valamit a kétszáztól. Márpedig akarok, mert valahogy az van bennem, nem szeretnék csupán a százra készülni, mert akkor előbb-utóbb az lesz, hogy jó, akkor legyen az ötven, és ott fogunk tartani, hogy fél edzésen rajtokat gyakorlunk. Ez nem én vagyok. Viszont

egyértelmű, hogy muszáj valamit kitalálni az előttünk álló másfél évre, mert az látszik, Kristóf és Kender őrült jó, és csak elsőre vicces, hogy szerintem az sem kizárt, hogy a tokiói csapattagsághoz világcsúcsot kell úszni…

Mindegy, most úgy vagyok vele, megyek tovább, de újra rá kell éreznem a pillangóra.”

Az ob első napjáról a beszámolót (Hosszú Katinka például meglepetésre kikapott 200 pillangón – ő is nyilatkozott a vereség után), valamint a további eredményeket itt olvashatják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »