Cseh László diákként már volt olimpiai bajnok

Cseh László diákként már volt olimpiai bajnok

Igazi klasszis sportolók jelenlétében díjazták a legsportosabb iskolákat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A kétszeres világbajnok úszó, Cseh László és a világ- és Európa-bajnok öttusázó, Balogh Gábor diákként már nyert olimpiát, így elismerik a testnevelők munkáját.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében díjazta a diákolimpiákon legeredményesebb iskolák teljesítményét. A díjátadáson Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett olyan neves sportolók is részt vettek, mint Cseh László világ- és Európa-bajnok, ötszörös olimpiai érmes úszó és Balogh Gábor világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Hírdetés

A 28. alkalommal meghirdetett versenysorozaton a 280 ezer résztvevő gyermek közül legtöbben a labdarúgásban, a kosárlabdában, a röplabdában és az atlétikában indultak. A legeredményesebb iskolák versenyében az általános iskoláknál az élen nem történt változás, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskoláknál pedig a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium végzett az első helyen.

Mint kiderült, Cseh László éremgyűjteményéből nem hiányzik az olimpiai bajnoki cím sem, igaz azt még diákként szerezte. „Mindig komolyan vettem az úszást, akár kerületi vagy megyei versenyeket rendeztek, mindig ott voltam, elindultam. Folyamatosan kvalifikáltuk magunkat a végső megméretésre, az országos bajnokságra. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, s ha elmondhattam kiskoromban, hogy győztem a diákolimpián, akkor felnéztek rám az iskolában” – jelentette ki a Rióban az első olimpiai aranyérmére hajtó Cseh László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »