Cseh külügyminiszter: A gyerekgyilkosok az emberiség söpredékei

Cseh külügyminiszter: A gyerekgyilkosok az emberiség söpredékei

A kijevi gyermekkórház elleni hétfői orosz támadás kapcsán Csehország beidézte Alekszandr Zmejevszkij orosz nagykövetet. Ezt kedden Jan Lipavský cseh külügyminiszter jelentette be az X közösségi oldalon.

„Úgy döntöttem, behívatom az orosz nagykövetet. Azok a gyilkosok, akik kórházban fekvő gyerekekre támadnak, az emberiség söpredékei. Utasítást kapott, hogy ezt jelentse Moszkvában” – írta Lipavský.

Hírdetés

Csehország tiltakozását Jan Marian, a miniszter helyettese tolmácsolta Zmejevskýnek. A Seznam Zprávy szerver szerint a Csernyin-palota elhagyása után az orosz nagykövet megismételte, hogy nem orosz, hanem ukrán rakéta találta el a kórházat.

Az ukrán főváros elleni hétfői orosz támadások legalább 27 emberéletet követeltek és 117-en megsebesültek. Ukrajna összesen legalább 37 halálos áldozatról és 170 sebesültről számolt be az országban. Az egyik rakétatámadás egy fővárosi gyermekkórházat is érintett. Ukrajna célzottnak minősítette a kórház elleni támadást, mert a videó szerint egy irányított rakéta közeledett az épülethez. Oroszország azonban azt állítja, hogy a kórházat az ukrán NASAMS légvédelmi rendszer rakétája találta el.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »