Cseh Katalin szégyenletesnek tartja az igazságot

Cseh Katalin szégyenletesnek tartja az igazságot

Különös nő ez a momentumos Cseh Katalin. Neki, aki a magyar választók jóvoltából havi hatmillió forinthoz közeli jövedelme van, fontosabb az Európai Unió érdekeinek védelme, mint azoké a választóké, akik őt a brüsszeli mandátumhoz juttatták. Ha még hozzávesszük azt is, hogy az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatai révén jelenleg vizsgálat zajlik egy Cseh Katalint is érintő korrupciós ügyben, amely mögött több milliárd forint értékű uniós forrás kalandos útja rejlik, akkor könnyen megérthetjük, miért nem fontos a képviselő asszony számára, hogy havi 181 ezer forinttal többet vagy kevesebbet fizetnek a magyarok rezsire. Ő mellényzsebből kifizeti azt, amibe a magyarok belegebednének.

Kizárólag Orbán Viktor gazdaságpolitikája és uniós szerepvállalása mentette meg a magyarokat attól, hogy a Covid után, majd a háború kitörése nyomán a magyarok életszínvonala nem csökkent, hogy Magyarország meg tudta védeni a rezsicsökkentést. Orbán Viktor vállalta azt, hogy szinte az Európai Unió összes tagállamával szembe menve kiálljon a választói érdekekért.

Kiálljon azért, hogy se pénz, se fegyvert ne küldjön hazánk Ukrajnába. Nem csak azért, mert az értelmetlen háború életek százezreit oltja ki fölöslegesen, köztük kárpátaljai magyar katonákét is, de ott van Ukrajnának a magyar kultúrával ellenséges magatartása, amely akadályozza, hogy kárpátaljai honfitársaink beleszületve a magyar kultúra emlőin nőhessenek föl, beleértve anyanyelvük törvényes elsajátítását, használatát is.

És akkor jön Cseh Katalin, aki a gyurcsányista ellenzék előretolt figurájaként nekimegy Brüsszelben a nemzeti konzultációnak. Nekimegy annak az intézménynek, amelyről előre lehet tudni, hogy megerősíti Orbán Viktor tárgyalási pozícióit. Megerősíti annak az esélyét, hogy jövőre Magyarország visszaállhasson a növekedési pályára, hogy a magyaroknak megmaradjon, illetve tovább emelkedjen az életszínvonala, nem beszélve a biztonságukról.

Cseh Katalinnak fontosabb Ursula von der Leyen és az Európai Unió védelmezése, mint saját hazája, saját honfitársai érdeke. Azé az Európai unióé, amely annak ellenére nem fizeti ki a Magyarországnak járó sok milliárd eurónyi összeget, hogy az jár neki. Az nem adható, nem képezi mérlegelés tárgyát. Az jár. Szerződés kötelezi rá Brüsszelt, hogy fizessen, amire természetes a uniós bürokrácia magasról tesz. Az volna a jogállami magatartás, ha ezt ők betartanák. De egyáltalán nem tartják be. A velünk szemben kreált jogállamisági cirkuszt azért találták ki, hogy húzni lehessen az időt, hogy ne kelljen fizetni Magyarországnak, abban reménykedve, hogy a pénztelenség esetleg önmagában megdönti az Orbán-kormányt.

Még szerencse, hogy a Standard and Poor’s friss döntése szerint töretlen a bizalom a magyar gazdaság iránt. A hitelminősítő a napokban jelentette, hogy megerősítette Magyarország adósság-besorolását, és továbbra is befektetésre ajánlja az ország papírjait.

Hírdetés

Mindez az Unió folyamatosan magyarellenes, zsaroló politikája ellenére történt, amelyet Cseh Katalin legutóbbi az EP-ben elmondott felszólalásában is teljes mellszélességgel védelmébe vette. A nemzeti konzultációval kapcsolatban kifejtette: Ez nem politika, ez egy gyalázatos lejárató kampány, egy dezinformációs támadás az Európai Unió ellen. Hozzátette: az uniós jogszabályokat a társjogalkotók hozzák, nem globális háttérhatalmak, és ha nem ítélik el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az uniót. Arra kérte az Európai Bizottságot és a parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a szégyenletes kampánnyal szemben, tényekkel cáfolják a hazugságokat.

Szegény Cseh Katalinnak fogalma sincs arról, mit jelent a választókkal szorosan együttműködve politikát csinálni. Egyáltalán, mit jelent az emberekkel őszintén beszélni. Nemzeti konzultációkon Európában rajtunk kívül nem kérdezik meg az embereket az alapvető érdekeikről, pedig egy politikus azért politikus, hogy az embereket szolgálja. Jobb esetben persze. Ha így lenne, akkor Európa szerte is kiderülne, mik a tények, mi az igazság és mi a hazugság.

Azért reszketnek a mi nemzeti konzultációnktól, mert így ország-világ előtt ez kiderül, s akkor ők bizony lebuknak. Pont jókor, a júniusi EP-választás előtt.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »