Cseh Katalin ördögi tervet eszelt ki Orbán megbuktatására

Cseh Katalin ördögi tervet eszelt ki Orbán megbuktatására

Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

 

Amióta Gyurcsány kikotyogta, hogy a DK brüsszeli képviselőinek hathatós szerepe volt abban, hogy hazánk mind a mai napig nem kapta meg a neki jogosan járó pénzeket, azóta ennek a megszólalásnak a fényében érdemes minden ilyen irányú megszólalást vizsgálni. Ezúttal Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője szólalt meg az ügyben:

„Bemutatjuk a státustörvényt Strasbourgnak. Az Orbán-kormány nemcsak nem töri magát, hogy teljesítse az uniós források feltételeit, hanem a korábbi vállalásaival is mereven szembemegy – például a státustörvény elfogadásával. Ha a magyar kormány nem hajlandó érdemi lépéseket tenni azért, hogy a jogegyenlőség Magyarországon megvalósuljon, akkor nekünk, Európai Parlamenti képviselőknek az Európai Bizottság segítségét is kérnünk kell abban, hogy kiköveteljük a reformokat.” 

A dolog pikantériája, hogy pont ő a leghangosabb, aki ellen vizsgálat folyik. Megteheti, hiszen csaknem két éve nincs fejlemény a Cseh Katalinhoz köthető körök botrányának kivizsgálásában az Európai Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF). Mint ismert, az Anonymous nevű álarcos figura 2021 júliusában hozta nyilvánosságra a momentumos Cseh Katalinhoz köthető cégek ügyeit, amelyek összességében 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez juthattak hozzá.  Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője még 2021. augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál Cseh Katalinék köreinek ügyében európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. 

Hírdetés

Lassan őrölnek az igazságszolgáltatás kerekei. De ami késik, nem múlik, és reményeink szerint mindenki megkapja majd a méltó jutalmát. 

Mindenesetre a momentumos brüsszeli képviselő megszólalásáról okkal juthat az eszünkbe az a régi közmondás, hogy az kiabál, akinek a háza ég. Hamár a közmondásoknál tartunk, nehogy úgy járjon a végén Cseh Katalin képviselőasszony, mint ahogy az szintén egy régi magyar közmondásban szerepel:

Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Csépányi Balázs – www.magyarnemzet.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »