Csatlakozzatok a békéért mondott imáinkhoz! – Lucsok Miklós munkácsi megyéspüspök felhívása

Csatlakozzatok a békéért mondott imáinkhoz! – Lucsok Miklós munkácsi megyéspüspök felhívása

Lucsok Miklós megyéspüspök egyházmegyéje híveit a békéért való imádságra hívja, miközben július 20–21-én Berdicsivben tartózkodik a Kármelhegyi Boldogasszony nemzeti kegyhelyen. Pietro Parolin bíboros államtitkárral, Ukrajna összes római katolikus püspökével, papokkal és zarándokokkal együtt Ukrajna várva várt békéjéért imádkoznak.

Az alábbiakban üzenetét teljes terjedelmében közöljük.

„Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek, s ne csüggedjen”  (Jn 14,27).

Krisztusban kedves Testvérek!

Az utóbbi két évben püspöki vizitációt tartok az egyházmegyében. Egyrészt nagy fáradtságot tapasztalok, másrészt pedig kitartást az Isten iránti hűségben.

Ebben a fájdalmakkal, veszteségekkel teli háborús időben, az áramszünetekkel megnehezített időszakban, ilyenkor, amikor lehetetlenné válik a jövő tervezése, könnyen megeshet, hogy felülkerekedik rajtunk a félelem, az ítélet, a gyűlölet vagy a közöny. Nagyon fontos, hogy szívünkben ne a félelem és a gyűlölet lakozzon, hanem a bizalom és a Jézus iránti engedelmesség.

Mindenre úgy kell tekintenünk, mint ahogyan Urunk Jézus tanít bennünket. Benne bizakodunk, Ő a mi Gondviselőnk. Nála az Igazság, Ő az Út. Ő vezet bennünket az életre!

Kérlek benneteket:

– ne adjátok fel, kitartóan imádkozzatok, személyesen és közösségben is;

Hírdetés

– mindennap olvassátok Jézus Krisztusnak és tanítványainak tanítását (az Újszövetséget), hogy az irányítson benneteket a hétköznapokban;

– fáradhatatlanul segítsétek egymást és a rászorulókat;

– legyetek a béke emberei, terjesszétek a jóhírt, mely a Jézus Krisztussal megélt kapcsolatból származik.

Július 20-21-én Berdicsivben tartózkodom, a Kármelhegyi Boldogasszony nemzeti kegyhelyen. Pietro Parolin bíborossal, szentszéki diplomatával, vatikáni államtitkárral, valamint Ukrajna összes római katolikus püspökével, a jelenlévő papokkal és zarándokokkal együtt országunk várva várt békéjéért imádkozunk.

Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok a békéért mondott imáinkhoz, hogy a Feltámadt Krisztus fénye győzze le a sötétséget szívünkben és legyünk fény azok számára, akik még a bűn és a halál sötétségében járnak!

Püspöki áldással:

+ Miklós, munkácsi megyéspüspök

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó:

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »