Csányi Sándor is megszólalt a Honvéd botrányos meccséről

Csányi Sándor is megszólalt a Honvéd botrányos meccséről

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, az európai szövetség (UEFA) alelnöke is reagált a Craiova elleni Európa-liga-selejtezőn történtekre és a Honvéd elutasított óvására.

„Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzésen történt eseményeket.

Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem!

Az elmúlt években magyar pályákon az MLSZ rendelkezéseinek, a klubok erőfeszítéseinek és a szurkolók együttműködésének köszönhetően nem történtek a craiovaihoz hasonló jelenetek. Az UEFA fegyelmi testületeinek döntéseiket mindennemű befolyásolástól függetlenül, az érvényben levő szabályoknak megfelelően kell meghozniuk. Az UEFA vezető szerve, a Végrehajtó Bizottság szabályokat alkot, de nem szólhat bele az egyes esetek döntéseibe.

Hírdetés

Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben”

– fogalmazott Csányi Sándor az mlsz.hu-n.

A múlt csütörtöki romániai visszavágón a Honvéd 0-0-t játszott a Craiova csapatával, amely végül tizenegyespárbajt követően bizonyult jobbnak. A 120. percben a játékosok dulakodni kezdtek, miközben a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, ezt követően döntött a tizenegyes párbaj. A kispesti klub még aznap óvást nyújtott be, amelyet hétfőn utasított el az UEFA. Az indoklás szerint a játékvezetőt már a hosszabbításban dobták meg, így az nem volt befolyással a végeredményre.

A Honvéd jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen, és továbbra is azt szeretné elérni, hogy a Craiovát kizárják az EL-ből.

A magyar csapat ellen is indított eljárást szurkolói rigmusok miatt az UEFA.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »