Csanády Lili: HírTV a ló túloldalán

Csanády Lili: HírTV a ló túloldalán

A HírTv, mely egykor a rossz nyelvek szerint a kormány szócsöve volt és nem győzte a Fidesz irányította politikát és döntéseket az egekig magasztalni, egyszer csak ellenzéki adó lett. Mit mondjak, eltartott egy darabig, mire fölfogtam.

Az egykor pocsékul öltözött, gyalázatos frizurát és sminket viselő női hírolvasók új „sztájlisztot” kapván átmentek dögösbe, a férfi munkatársak öltönyök és kiegészítők reklámhordozói lettek, és nem utolsó sorban néhány addig megszokott és kedvelt arc szőröstől-bőröstől eltűnt.

Nem tudtam, nem is érdekelt, hogy ki volt és ki lett a HírTv tulajdonosa, csak akkor kezdtem el kapiskálni, amikor Simicska valami nagyon nem szalonképeset mondott Orbánról és attól kezdve püföli, üti, vágja a miniszterelnököt a jól dizájnolt csapat.

Minden este – biztosan vagy mert mazochista, esetleg perverz vagyok – megnézem a HírTV híradóját, utána a közmédiát és elgondolkodom azon, nem kellene-e újra megnyitni a Lipótot. Ha rajtam múlna, már rég megtettem volna és betereltem volna oda egy komoly kúrára a független, pártatlan hírszolgáltatók képviselőit, hogy ne a mi agyunkba szemeteljenek, hanem ott folytassák parttalan hazudozásaikat és szellemi onániájukat.

Ismét dobogós baromságokat tudtak összehordani, amitől tényleges agyi rövidzárlatot kaphat a néző. Hogy hogyan hozták össze a felvételi pontszámokat az albérletekkel, még lóugrásban sem lehet követni. Azért ajvékoltak, mert drága az albérlet, így aztán ad abszurdum, a szerencsétlen egyetemi hallgató kénytelen kollégiumba menni!

Hírdetés

Hát azt a hét fán fütyülő rézangyalát, micsoda aljas trükkje ennek a populista kormánynak, személy szerint biztosan Orbán találta ki, hogy a nyomorult diáknak csak kollégium jut, a fincsi albérlet helyett. A szegény magyar diákot még az ág is húzza, mehet kollégiumba, ha már elfogytak a méregdrága albérletek, a piaci ár egyötödéért. De most jön a non plus ultra! A tudósító és persze egy baloldali naccsága jajveszékel, hogy egyre több diák, szám szerint legalább ezer(!) tanul külföldön, és jaj Istenem, ők már biztosan nem jönnek haza és ajajajaj és jajajaj. Gondolom, ott sokkal olcsóbb lehet a kollégium, az albérlet meg pláne.

Az én édesanyám a 20-as években volt német-francia szakos hallgatója a Szegedi Tudományegyetemnek és képzeljétek, ez a velejéig romlott rendszer és oktatáspolitikája, Klebelsberg Kunóval az élen, megkövetelte a nyelvtudáshoz szükséges külföldi tanulmányokat, így volt négy szemeszteren át Anyám a párizsi Sorbonne és a Bécsi Tudományegyetem hallgatója. És az akkor Collegium Hungarikum-nak nevezett kollégiumban lakott. Fujj!

Csodák, csodájára hazajött, itthon avatták doktorrá és el sem ment, pedig akkor egy állásra hatszáz jelentkező jutott! Ő kapta meg az egyetlen állást Debrecenben az egyetemi kollégiumban nevelő- és óraadó tanárként, az akkori minimálbérért.

Hát kedveseim, annak jó, aki már meghalt, mert aki még él és nem teljesen szenilis, vagy szállt rá kegyelemként a kóros feledékenység, az bizony szenved! Ettől a sok bornírtságtól, tudatlanságtól és nagybetűs bunkóságtól! Isten óvja hazánkat, nem kell nekünk migránsveszély, sem Bundeszmutti, sem iszákos főmuftik Brüsszelből, legkevésbé török áfium, a belső ellenség, a hazudozás, igénytelenség a hírközlésben, és a jóindulatú, vagy elfogult hiszékenység, nem beszélve a tudatlanságról jobban irt bennünket, mint egy rendes szőnyegbombázás!

Csanády Lili


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »