Családja előtt lőtte le magát a tinédzser

Családja előtt lőtte le magát a tinédzser

Internetes zaklatók kergették öngyilkosságba a 18 éves lányt. is A támadások halála után sem értek véget.

Raul Vela két hete nézte végig, ahogy lánya megöli magát. Nem akar békét és nyugalmat. Azt akarja, hogy a hatóságok és az egész társadalom cselekedjenek.

A Texasban élő, 18 éves Brandy Vela hónapok óta tartó kegyetlen internetes zaklatás után nem látott más kiutat a szenvedéséből, minthogy a szülei rimánkodása ellenére, a mellkasához emelt egy pisztolyt és meghúzta a ravaszt. December hetedikén temették el.

Két nappal a temetés után, valaki egy Facebook oldalt nyitott a lány emlékére. – Az emberek eleinte azt hitték, hogy mi csináltuk, ezért sokan részvétnyilvánításokat hagytak a falon. Nem sokkal később azonban beindult a pokol – mesélte a CNN spanyol nyelvű kiadásának a megtört édesapa. 

– Végre megtetted!, Gyáva alak vagy!, Már rég meg kellett volna tenned – ilyen és ehhez hasonló mondatok, vagy fegyveres fotókra írt gyalázkodások lepték el az oldalt.

Hírdetés

 Raul és Juana Vela gyermekeikkel, középen Branndyvel  Facebook  

A texasi hatóságok még nyomoznak az ügyben, de egyelőre nem sikerült beazonosítani, hogy ki vagy kik állnak pontosan a hamis Facebook-profilok mögött, ahonnan a gyalázkodások érkeznek.

Az egyik posztolt fénykép még a fentieknél és mélyebben megrázta Brandy családját. A képen maga Brandy látható, mosolyogva, rajta pedig a szöveg „Az arcom, amikor lelövöm magam a családom előtt”.

A lány testvére a CNN-nek elmondta, Brandy-t mindig is csúfolták a súlya miatt, de április óta az internetes trollok durván megszaporodtak és egy perc nyugtot sem hagytak a húgának. Brandy igyekezett nem válaszolni a kegyetlen üzenetekre, de kikerülni nem tudta őket, gomba mód szaporodtak az újabbnál újabb profilok, amikről az üzenetek érkeztek. Jackie Vela szerint Brandy és a család ezek után a rendőrséghez fordult, de ott azt mondták, hogy nem tudnak segíteni rajta. Brandy hiába változtatta meg telefonszámát és csinált új Facebook-profilt, mindig megtalálták. – Azt mondták, hogy mivel álnév alatt és olyan applikációkból írnak Brandy-nek, ami nem visszakövethető, nem tehetnek semmit. Plusz, amíg fizikai bántalmazás nem éri, addig is nehezen lehet lépni az ügyben.

A lány halálának ügyében a rendőrség most nyomozást indított, Brandy korábbi iskolájában pedig az internet veszélyeiről és a bullying, vagyis a zaklatás mérhetetlen károkat okozó hatásairól szóló előadássorozat indult.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »