Csáky Csongor: mi, magyarok világnemzet vagyunk

Csáky Csongor: mi, magyarok világnemzet vagyunk

Mi, magyarok világnemzet vagyunk – jelentette ki a Rákóczi Szövetség elnöke vasárnap Sátoraljaújhelyen, a III. Összmagyar Középiskolás Tábor megnyitóján.

Csáky Csongor a megnyitón elmondott köszöntőjében leszögezte, azért vehetnek most részt a gyerekek a táborban, mert évekkel ezelőtt a szüleik úgy döntöttek, hogy magyar iskolát választanak nekik. Hozzátette, a diaszpórában élőknek fontos, hogy vasárnapi iskolába vagy magyar közösségbe járjanak, ezzel erősítve nemzetünket.

Hírdetés

A szövetség elnöke az MTI kérdésére elmondta, a táborban mintegy 700 fiatal vesz részt. Hozzátette, a szervezet nyári programkavalkádjában összesen 32 ország 15 ezer magyar fiatalja kapcsolódik be 35 eseménybe. A tábor kapcsán Csáky Csongor úgy fogalmazott, ez egy befektetés a magyar nemzet jövőjébe. Kiemelte: amellett, hogy itt találkozhatnak a különböző országokban élő fiatalok, az is fontos, amit „innen elvisznek magukkal”. Az itt táborozó fiatalok, éljenek bárhol is a világban, büszkék lehetnek a magyar nemzetre, identitásra és kultúrára, megőrzik és tovább is adják majd – húzta alá. Az augusztus 16-áig tartó Összmagyar Középiskolás Táborba a Kárpát-medence diákjai mellett a többi között Ausztráliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Franciaországból, Németországból és Spanyolországból is érkeztek magyar fiatalok.

A táborozók előadásokon, sportprogramokon, színházi előadáson és a környék nevezetességeit bemutató kirándulásokon vehetnek részt az egy hét alatt. Sátoraljaújhelyen kívül még két helyre szervez tábort augusztusban a Rákóczi Szövetség: Székesfehérváron az önkormányzattal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve hetedik alkalommal színjátszó tábort tartanak augusztus 10. és 20. között, Orfűn pedig a Kárpát-medencei Vitorlás Táborba várják a Partiumból és a Vajdaságból érkező gyerekeket augusztus 12-étől 16-áig.

MTI

The post Csáky Csongor: mi, magyarok világnemzet vagyunk appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »