Csaknem egy millió hrivnyába került a rontás levétele Ukrajnában

Csaknem egy millió hrivnyába került a rontás levétele Ukrajnában

Ukrajnában csaknem egy millió hrivnyát csaltak ki egy nyugdíjastól, hogy levegyék családjáról a rontást. Mivel az áldozat családtagjai betegek voltak, ezért a nő könnyen besétált a csalók hálójába.

Ukrajnában a rendőrök őrizetbe vették azokat a csalókat, akik csaknem egymillió hrivnyát csaltak ki egy idős nőtől, közölte a Korrespondent.net hírportál a Nemzeti Rendőrségre hivatkozva.

A rendőrökhöz egy 67 éves priluki nő fordult. Elmondása szerint két idegen nő az utcán felajánlotta számára a «segítségét». Állítólag eltávolíthatják azt a rontást, amelyet a nőn „észrevettek”. Állítólag a rontás miatt az egész család szenved.

A jelentés szerint, mivel az áldozat mindegyik családtagja épp beteg volt, ezért az asszony könnyedén került a csalók befolyása alá.  A nő beleegyezett, hogy az összes megtakarítását kivigye házából «a negatív energia eltávolítása érdekében».

Hírdetés

Az áldozat 30 ezer dollárt, 1500 eurót és 20 ezer hrivnyát adott át az idegeneknek,

– áll a jelentésben.

Miután az idegenek elvették a pénzt és eltávoztak, a nő észhez tért és a rendőrséghez fordult. Az áldozat leírta a csalók kinézetét, ezért a rendőröknek hamarosan sikerült azonosítaniuk  a tetteseket. Kiderült, egy 1967-es és egy 1989-es születésű Donyeck megyei lakosokról van szó.

A priluki rendőröknek sikerült utolérniük a csalókat, akik Dnyipro felé vették az irányt. A nők átkutatása során lefoglalták a pénzt.  Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének az 190. cikkelye (csalás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A cikkely alapján háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak a csalók.

A rendőrség az egész ország területén a hasonló bűncselekményeket, melyekhez esetleg közük lehet az elfogott csalóknak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »