Csaknem 100 éves német emberi roncsot is bíróság elé citálnának a zsidók

Egészségi állapota miatt mégsem tudják bíróság elé citálni Németországban azt a 97 éves volt SS katonát, aki a második világháború idején őr volt a lengyelországi Majdanekben működő táborban

A testület a vádlottról készült átfogó orvosi szakvéleményre hivatkozott, amely szerint az idős férfi nem tudná a tárgyalást megfelelő módon követni állapota miatt. A bíróság – egyelőre nem jogerős – döntésének kihirdetését korábban többször is el kellett halasztani az idős német ismételt kórházi tartózkodása miatt.

Hírdetés

Az akkor 96 éves férfit, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, 2017-ben vádolta meg a frankfurti ügyészség gyilkosságban való bűnrészességgel. A férfi huszonévesen, 1943-44-ben őrizte az akkor német megszállás alatt álló Lengyelországban található Lublin-Majdanek tábor rabjait.

“A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a vádlott tisztában volt a szervezett tömeggyilkosságok kegyetlenségével, a nácik katonai és védelmi szervezetének (SS) minden más táborbeli tagjához hasonlóan” – írta akkor közleményében az ügyészség. “Arról is tudott, hogy ezeket, a sorsuk beteljesedését ártatlanul és védtelenül váró embereket faji alapokon nyugvó, embertelen érvek miatt végezték ki” – tették hozzá.

A férfi ellen a “náci bűnök” felderítésével foglalkozó központi nyomozóhivatal eredményeire alapozva emeltek vádat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »