Csak videók

Mivel most van a születésnapom, csak pár videót teszek közzé.

Emlékszik még valaki a brit Brexit-kampányra, melynek sztárja a UKIP egyik aktivistája volt, aki humoros amatőr zeneszámokkal kampányolt?

Nos, kiderült, vannak más számai is. Mandy zsidó, s a szerinte antiszemita Corbyn ellen is csinált dalt:

Ehhez kell angol tudás, talán a legjobb TED-paródia életvezetés téren:

Ezt is érteni kell. Az amerikaiak legalább képesek magukon röhögni. Talán a legtehetségesebb modern musical-paródia:

1968-as film, ezt nem merték volna megcsinálni, ha nem lenne mind a rendező, mind a főszereplők zsidók, egyébként fenomenális az egész ötlet:

Brazil zongoraművész, bemutatja a 10 nehézségi szintet, a 6. szinttől már neki is néznie kell a hangszert, nem megy vakon:

Hírdetés

Megint tőle, 350 év zenetörténet (00:52-től a volt osztrák-magyar himnusz):

Egy könnyűzenei szám: engem a kommunizmus végére emlékeztet, akkor mindenhol ezt adták. Megragadóan primitív, annyira, hogy már kultikus lett:

Nem véletlen, aztán megvették a dal jogait a Leslie Nielsen féle Ördögűző-paródiához is.

Személyes emlék ez, amikor kimentem Kubába 1980-ban, folytonosan ezt adták:

Az 1978-as Grease nagyon nagy hatású film volt, pedig tulajdonképpen semmi tartalma. Az utánzások közül én inkább ezt, mert nem kedvelem a szőke nőket:

Személyes emlék a 80-as évekből: annyira hasonlítottam 16-19 évesen ehhez a spanyol énekeshez, hogy néha komolyan meg is állítottak az utcán. Plusz vicces volt 1985-től, hogy ráadásul a múzsám meg hasonlított az énekesnőre:

A világtörténelem legjobb zeneszáma – nagyon nehéz olyan verziót találni, hogy az előadás is jó, a sebesség is, s még a hangot is sikerült felvenni rendesen:


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »