„Csak” terrorakció a Kurszk megyei ukrán behatolás – Moszkva szerint

„Csak” terrorakció a Kurszk megyei ukrán behatolás – Moszkva szerint

A Kreml valószínűleg úgy döntött, hogy terrorellenes hadműveletet hirdet – a hadiállapot helyett –, hogy kicsinyítse a Kurszk megyei ukrán behatolás mértékét, és megakadályozza a hazai pánikot – ezzel demonstrálva a Kreml vonakodását a drasztikusabb válaszlépésektől.

Térkép: understandingwar

 

Hírdetés

A Verstka orosz ellenzéki lap augusztus 8-án arról számolt be, hogy az Orosz Föderációs Tanács védelmi bizottságához közel álló forrás azt állította, hogy az orosz elnöki adminisztráció azt javasolta az orosz képviselőknek és szenátoroknak, hogy „további értesítésig” ne kommentálják a Kurszk megyében történteket, és ne vitassák meg azokat olyan röviden. lehetséges, és csak a hivatalos nyilatkozatokra hivatkozzanak.

Az orosz bloggerek azt sugallják, hogy a Kreml hivatalosan üzenjen háborút Ukrajna ellen, és kritizálják a Kremlet, amiért nem hirdetett hadiállapotot a terrorellenes hadművelet helyett.

A hadiállapot kihirdetése mindenekelőtt lehetővé tette volna az orosz hatóságok számára, hogy drasztikusabb intézkedéseket hozzanak, mint például a gyűlések és tüntetések betiltása, a kijárási tilalom elrendelése, valamint a hadsereg számára védelmi cikkek gyártásának megszervezése.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tartózkodott a hadiállapot hivatalos kihirdetésétől, többször is kimutatta, hogy nem hajlandó az orosz társadalmat teljes mértékben áthelyezni a háborús időszakra, és lemondott az általános mozgósításról, a belpolitikai elégedetlenség megelőzésére irányuló szélesebb körű erőfeszítésekről.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »