Csak semmi pánik, de nagy változások kezdődnek a Nyugatiban

Csak semmi pánik, de nagy változások kezdődnek a Nyugatiban

Két és fél hétig csak hat ablaknál lehet majd jegyet venni, és ez még csak a kezdet.

Mint ismert, felújítják a Nyugati pályaudvart, akár fél évre is lezárhatják egy részét. A Mávinform az elmúlt napon közölte, hogy október 17-től már korlátozások lesznek a pénztárcsarnokban az állványzat építése miatt, szúrta ki a Hvg.hu.

Az állványzathoz szükséges anyagokat október 14-én kezdik el szállítani, de csak három nappal később kezdődik az építés, amelynek első üteme november 4-ig tart. Ebben az időszakban csak hat pénztárablak működik majd, amelyeket a ceglédi folyosó (McDonald’s felöli bejárat) és a vágánycsarnok felől lesz megközelíthető megközelíteni. Ezzel egy időben a szomszédos Márványcsarnokban a peron felőli üvegfal üvegezését és festését is elkezdik.

Hírdetés

November 5-8-ig a terem közepén zárnak le egy részt, ebben az időszakban a ceglédi folyosó, a vágánycsarnok és a külső vágányok (14-17. vágány) felől is lehetséges az átjárás. A 3-6-os pénztárfülkék előtti terület azonban le lesz zárva. Míg november 11. és november 18. között csak a külső vágányok irányából és az Eiffel tér felőli bejáraton lehet a 5-9-es pénztárablakokat elérni. Ezt követően még kiegészítő munkákat végeznek december közepéig.

A társaság végül megjegyezi, hogy az állványépítés idején – és terveik szerint, a jövőre kezdődő tetőfelújítás ideje alatt is –

a pénztárak egy része folyamatosan megközelíthető marad, a csarnok mindennap 6 órától 19 óra 30 percig tart nyitva.

A korlátozásokat és az utasok számára a közlekedési útvonalakat szalagokkal, kordonokkal és táblákkal is jelölik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »