Csak nem ad el Izrael F16-osokat a „szörnyű revizionista” Horvátországnak?

Csak nem ad el Izrael F16-osokat a „szörnyű revizionista” Horvátországnak?

STRATEGIC CULTURE

A Strategic Culture Foundation arról ír megrökönyödve, hogy a különféle izraeli médiumok a davosi Világgazdasági Fórum alkalmával beszámoltak arról, hogy Netanjahu miniszterelnök és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök megállapodott az izraeli légierő tulajdonában lévő F-16-os vadászgépek eladásában Horvátországnak 500 millió dollár értékben.

Ezt a megállapodást meglepőnek kell tekinteni, mert Horvátország egyre inkább hajlik a II. világháború átértékelése felé és mind jobban nyitott „saját sötét náci szövetséges múltja” rehabilitációja irányába.

Hírdetés

A Deutschlandfunk meg is támadta nemrégiben hosszú riportban arról, hogy Horvátország olyan ország, amely „múltjának foglya”, nem hajlandó vele szembe nézni és egyre inkább jobbra meg egy olyan „radikális politikai diskurzus” keretében, ahol a „gyűlölet és megfélemlítés légköre” uralkodik, és az csak rosszabb lett, amióta az ország 2013 júliusában csatlakozott az Európai Unióhoz.

Horvátországban a „gyűlölet” fő célpontja most az ortodox keresztény szerb kisebbség és félő, írja később,  hogy rehabilitálják az usztasa rezsimet.

/El fogjuk képzelni, micsoda nagy, revizionista fájdalommal teszik majd zsebre az amerikai segélyből vett vadászgép árusok azt a fél milliárd dollárocskát…/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »