Csak két gólt kapott a Slovan a BL-ben

Csak két gólt kapott a Slovan a BL-ben

Csak két gólt kapott a Slovan a BL-ben Orosky Tamás2024. 10. 22., k – 22:44

Harmadik mérkőzésén az eddigi legszűkebb, 2:0-ís vereséget szenvedte el a Slovan labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája főtábláján.

A nyáron meggyengült, kedd este pedig erősen tartalékos Girona ellen a Slovan az első percekben azt hozta, mint az előző két főtáblás meccsén a Celtic (1:5) és a Manchester City (0:4) ellen: védekezésre rendezkedett be, bízva abban, hogy kibekkeli a katalánok támadásait. Ez a taktika a 42. percig működött – paradox módon a hazaiak abban a játékszakaszban szereztek vezetést, amikor a Slovan is vezetett veszélyesebb akciókat. De míg Blackman elöl kihagyta a helyzetét, hátul nem tudta blokkolni a lapos beadást, Miguel Gutíerrez pedig az ötösről a hálóba passzolt a labdát – 1:0.

Hírdetés

Az égszínkékek a hátrány ellenére a második félidőben sem adták fel a kontrajátékot. A 73. percben így is eldőlt a mérkőzés, a Girona szabadrúgáshoz jutott, és Juanpe szépen tekert a szétnyíló Slovan-sorfal között-felett a hosszú sarokba – 2:0.

A különbség háromra is nőhetett volna, azonban Takáč bravúrral védte Stuani 11-esét a 88. percben. A Slovan mintha ekkor kapott volna észbe, több helyzetet alakított ki a (ráadással együtt) maradék öt percben, mint a megelőző 88-ban, de az eredmény már nem változott, a találkozót Szőke kapufára hulló fejese zárta le.

A Slovan a főtábla negyedik játéknapján a Dinamo Zagrebet fogadja majd. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »