Csak Isten adhat igazi békét – A Comunione e Liberazione is csatlakozik az ima- és böjti naphoz

A Comunione e Liberazione (CL) katolikus lelkiségi mozgalom csatlakozik Pierbattista Pizzaballa bíboros felhívásához, amelyben a jeruzsálemi pátriárka október 17-én, kedden ima- és böjti napra hív a békéért. Davide Prosperi, a CL elnökének felhívásának fordítását adjuk közre.

„Mélyen egyetértünk Ferenc pápa nemrég elhangzott szavaival: »A terrorizmus és a szélsőséges megnyilvánulások nem segítenek az izraeli–palesztin konfliktus megoldásában, hanem táplálják a gyűlöletet, az erőszakot, a bosszút, és mindkét félnek szenvedést okoznak – hangsúlyozza felhívásában Davide Prosperi, a Comunione e Liberazione Fraternitásának elnöke. – A Közel-Keletnek nem háborúra, hanem békére van szüksége; olyan békére, amely igazságosságra, párbeszédre és a testvériség bátorságára épül.«

Azzal, hogy kifejezzük szívből jövő közelségünket a sok ártatlan emberhez, akik a gyász és a halál pillanatait élik át – nem feledkezve meg a támadók felelősségéről –, még inkább átéljük a késztetést, hogy tudatosítsuk: az ember képtelen önmaga megváltására;

Hírdetés

A végtelen szeretetben lehorgonyozva, amelyet Krisztus – aki éppen azon a földön született, amely most ily nyomorúságban van – a beteljesedés útjaként adott minden embernek, ajánljuk fel neki imádságban minden egyes apró, de szükséges próbálkozásunkat, hogy a párbeszéd és a testvériség helyeit építsük, ahogyan Ferenc pápa kéri tőlünk.

Így – egységben az Egyházzal és mindazokkal, akik igazi békére vágynak – csatlakozunk Pizzaballa bíboros felhívásához. A mozgalom egyéni, családi és közösségi szinten szervezi, hogy megfelelően megélje ezt az Istenre bízott napot, amelyre mint a találkozás és a misszió konkrét pillanatára is tekintünk minden ember számára.”

Fotó (archív): Comunione e Liberazione mozgalom

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »