Csak így tovább: Kónya új pártot alapítana, Bajnaiék vissza akarják kérni a mandátumát

Bírálta az Együttöt az ATV hétfő esti műsorában Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke. Szerinte sokkal kevesebb pozíciót kaptak, mint ami erejük alapján járt volna. Azt sem zárja ki, hogy önálló pártot alapítanak. Az Együtt erre közleményt adott ki arról, hogy felfüggesztik az együttműködést.

Kónya korábban az Együtt – a Korszakváltók Pártja társelnöke is volt. A párt azt írja, megdöbbenéssel értesültek az Együttről való leválás és új párt alapításának szándékáról. Ezért a tagsággal és helyi vezetőkkel egyeztetve úgy döntöttek, hogy addig felfüggesztik az együttműködést a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesülettel, amíg nem tisztázzák a helyzetet. Az Együtt szerint a Szolidaritás részéről a pártban dolgozó tagok nem osztják Kónya álláspontját.

Hírdetés

Kónyát kedden levélben kérték, hogy tisztázza viszonyát az Együtthöz, és nyilatkozzon, hogy a Szolidaritás a következő években akar-e az Együttel közösen politizálni. Arról is döntenek majd, hogy felkérik-e Kónya Pétert a történtek után, hogy adja át országgyűlési képviselői mandátumát a párt egy másik politikusa számára.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »