Csak hétfőn derül ki, ki nyert Ausztriában – mondják ők, mikor már döntött a háttérhatalom

Olyan szoros eredményt hozott az osztrák elnökválasztás, hogy csak hétfőn, a levélszavazatok összeszámolásával derül ki, melyik párt jelöltje nyert. Ez aztán a parasztvakítás megint, hogy az osztrák kisember is érezze, ő milyen fontos tényező. Nem lehet még Izrael-barát szélsőjobbos vezetője Ausztriának, mikor éppen zajlik a háttérhatalom betelepítés projektje. Mert ez erre az évtizedre ez a kijelölt projekt.

Magyar Menedék - Badiny

Az osztrák elnökválasztás második fordulójában jelenleg Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje vezet 51,9 százalékkal az osztrák belügyminisztérium vasárnap esti, hivatalos, előzetes eredményei szerint. Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott jelölt a szavazatok 48,1 százalékát kapta.

Izgalmas napra virradtak az osztrákok

Hírdetés

Végleges eredmény azonban csak hétfőn, a levélben leadott szavazatok összeszámlálása után várható. Mivel Norbert Hofer csak 144 ezer szavazattal vezet, a végeredmény változhat, miután levélben 900 ezren voksoltak, a 6,4 millió választásra jogosult állampolgárnak csaknem 14 százaléka. A levélben szavazóknál jobban állhat Van der Bellen.

98 százalékos feldolgozottságnál 50-50 százalékon állt Hofer és Van der Bellen. Az ARGE közvélemény-kutató első becslése szerint, 50,9 százalékot jósoltak Hofernek, míg Van der Bellent 49,1 százalékra valószínűsítették.

Miután elkezdtek beérkezni Bécsből is az eredmények, a Sora/ORF előzetes becslésében már Van der Bellent 50,1 százalékra, Hofert 49,9 százalékra várták.

A választók nagy érdeklődését jelzi, hogy az elnökválasztás első fordulójában a részvétel 68,5 százalékos volt. A második fordulóban pedig még ennél is magasabb, 72,4 százalékos lehet a részvétel.

A második fordulóban a szavazásra jogosultak közül 900 ezren levélben voksolnak. Az osztrákok egyre szívesebben adják le levélben szavazataikat, ezt a 2010-es államfőválasztás óta tehetik meg.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »