Csak hét hónapot kellett várni, és máris beismerte az ukrán elhárítás a krími hídrobbantást

Csak hét hónapot kellett várni, és máris beismerte az ukrán elhárítás a krími hídrobbantást

Hét hónappal az Oroszországot a megszállt Krím félszigettel összekötő Kercsi-hídon történt robbanást követően az ukrán elhárítás vezetője, Vaszil Maljuk elismerte, hogy az általa vezetett szervezetnek köze volt a támadáshoz.

"Miután ez egy logisztikai útvonal, amelyet el kellett vágnunk az ellenségtől, meghoztuk a megfelelő intézkedést" – mondta Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője egy Youtube-interjúban Dmitro Komarov újságírónak.

A művelet részleteiről nem árult el többet. Az SZBU vezetője azt mondta, hogy a "hadviselés hagyományainak" megfelelően jártak el, és elárulta azt is, hogy az SZBU a háború elején, 2022 februárjában különleges egységet hozott létre, melynek feladata szabotázsakciók végrehajtása az orosz erők ellen ukrán területen.

Hírdetés

A hidat tavaly október 8-án érte támadás. Napokig használhatatlan volt, de mostanra helyreállították. Ukrajna mind ez idáig nem kommentálta az azzal kapcsolatos találgatásokat, hogy az ukrán szolgálatok hajthatták végre a merényletet. Maljuk decemberben utalás szintjén beszélt arról, hogy az SZBU-nak köze lehetett a történtekhez.

Maljuk az interjúban arra is kitért, hogy orosz fekete-tengeri flotta hajói elleni dróntámadás is az SZBU különleges művelete volt, melyet a hadsereggel közösen hajtottak végre tavaly októberben.

(MTI)

Korábban írtuk: Krími hídrobbantás: Podoljak keménykedő mellverés után közölte, hogy önmerénylet volt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »