Csak hazudtak az amerikai úszók, bocsánatot kért a brazil néptől az Olimpiai Bizottság

Csak hazudtak az amerikai úszók, bocsánatot kért a brazil néptől az Olimpiai Bizottság

Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a brazil emberektől és Riótól négy úszó viselkedése miatt.

A mese

Lapunk is megírta, hogy az USOC hivatalosan is azt közölte vasárnap, hogy a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte három társával – Gunnar Bentz-cel, Jack Congerrel és Jimmy Feigennel – utazott egy taxiban, amelyet fegyveres rendőröknek álcázott rablók állítottak meg. Mint elmondták: „Elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat. Mind a négyen jól vannak és együttműködnek a hatóságokkal.”

Azonban ma már szabadkoznia kell a tekintélyes sportszervezetnek, Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a négy versenyző viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi, írta az MTI.

Hiszen az egyébként Rió-ban mindannyian aranyérmet szerző úszók hiába állították azt, kirabolták őket, a videófelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban -, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

Farkast kiáltottak a farkasok földjén, nem jött be. Mindamellett, hogy persze önmagában is visszás ez a sztori, de rálátást enged az Egyesült Államok társadalmát szétfeszítő számos hatás egyikére is; miszerint négy jól szituált, fehér fiatal a pitiáner bűnüket elfedve mást próbálnak bűnösnek kiállítani.

Hírdetés

Nem lesz börtön

A brazil rendőrség egyébként arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen.

 

A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést. Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »