Csak hattablettás kannásra futja a brüsszeli fizuból?

Néhány hetes viszonylagos csend után Budapesten tért újra vissza a kamerák kereszttűzébe Szanyi Tibi, az európai és hazai baloldal szellemi lángoszlopa. A vörös penge, aki kék alapon sárgacsillagos lepedőbe burkolva elmondta, hogy mi is a felvilágosult, nagyon demokratikus baloldal és természetes a saját maga álláspontja az aktuális honi viszonyokról:
Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatása nem időszerű, ezért Orbán Viktor miniszterelnöknek a találkozót le kell mondania. Az EU-tagállamai egységesek az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítása ügyében, és ezt az egységet illendő fenntartani. Az európai baloldal azt várja el Orbán Viktortól, hogy ne barátkozzon látványosan Putyinnal, mert az európai egység gyengítése valójában egyféle politikai bűncselekmény a maga módján.
Aztán a sajtótájékoztató végén még hozzátette:
Nem lennék meglepve, ha Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásán arról is tárgyalna Orbán Viktorral, hogy hogyan kell viselkedni az orosz agresszorral szemben.
Elvonulás. Függöny.

Azért kíváncsi lennék, hogy Szanyi ezeket az ötleteket és megnyilvánulásokat előzetesen az emeszpés elvtársak közül kivel egyezteti le, mert azért ez valljuk meg – töménytelen mennyiségben elfogyasztott kannásbor ide, vagy oda – nagyon gáz, vagy inkább szánalmasan röhejes. El nem tudom képzelni, hogy vajon mit vár Szanyi, vagy mit várnak az elvtársak egy ilyen szöveg után. Természetesen mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egy politikai szereplőnél azért elvárható lenne, hogy tudja nagyjából hol húzódnak a határok.

Hírdetés

Bár az is igaz, hogy Szanyi elvtárs esetében szellemi elvárásokról, értelmes közéleti gondolatokról nem nagyon lehet beszélni. Így aztán látva az emeszpé európai arcának megállíthatatlan szellemi leépülését, a végére igazából már csak egy kérdés maradt: a brüsszeli nagyjából 6 milliós fizetésből nem futja arra, hogy tablettás bor helyett valami minőségi piával roncsolja tovább az amúgy sem túl nagy agyát?


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »