Csak egy dezodor kell, és zsidómentessé varázsolható az iskola?

Csak egy dezodor kell, és zsidómentessé varázsolható az iskola?

Úgy tűnik, igen, legalábbis ez a következtetés vonható le a Belga Antiszemitizmus Elleni Liga nyilatkozatából, melyet egy szörnyű antiszemita támadás kapcsán olvashatunk a Zsidó.com oldalon. Íme a híradás, mely a Dezodorral „gázosították el” egy zsidó diákot a társai Belgiumban címet viseli, a szokásos helyes magyarsággal.

Az általános iskola tanárai nem foglalkoztak annak a 12 éves zsidó fiúnak az ügyével, akit évek óta zaklatnak az intézményben zsidó származása miatt.

Rendőrségi panaszt tett a múlt héten annak a fiúnak az édesanyja, akit három társa dezodorral fújkált zuhanyzás közben a náci gázkamrák szörnyűségeit imitálva. A belga nő elmondása szerint fián égési sérülések és bőrirritációk jelentek meg azután, hogy a fiatalok elkövették az ízléstelen tréfát – olvasható a Jewish Telegraphic Agency oldalán.

A gyermek éveken át folyamatosan antiszemita zaklatásokat élt át, tanárai mégsem foglalkoztak a problémával. Az illetékes pedagógus megengedte a fiúnak, hogy a szünetben távol legyen a társaitól a további bántalmazások elkerülése érdekében, de ennél többet nem tett.

„Elbagatellizálta az ügyeket, amikor panaszt tettünk” – mondta az édesanya. „A fiam most ballag el az általános iskolából, de azért teszek lépéseket, hogy a tanárok és az iskolai adminisztráció rádöbbenjen, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül az ilyen zaklatásokat” – tette hozzá.

Az intézmény vezetője azt mondta, hogy a panaszokat meghallgató tanár nem tett említést neki az ügyek antiszemita vonatkozásáról. Beszámolója szerint a dezodorral fújkáló fiatalokat szembesítették tettükkel, amiről ők azt állították, hogy egy játék része volt.

Az elmúlt évek során több olyan esetről is beszámolt a belga média, amikor antiszemita zaklatások értek zsidó diákokat iskolájukban. Joel Rubinfeld, a Belga Antiszemitizmus Elleni Liga elnöke úgy nyilatkozott korábban, hogy ezek az esetek „zsidómentes zónákká” alakítják a belga iskolákat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »