Csak azért, mert cigány, kedvezőbb elbírálásban részesül – diszkrimináció a javából

2012-ben indította el a kabinet az Út az diplomához programot, amely akkor 79 millió forintos keretösszegből mintegy 400 hallgatót segített.

A támogatás megháromszorozódása mellett az ösztöndíj célcsoportja is folyamatosan bővül, az idén például az utógondozói ellátásban részesülő fiatalok is részt vehetnek a programban – mondta Czibere Károly, akinek a tájékoztatása szerint az elbírálásnál fokozott figyelmet fordítanak arra is, hogy az ösztöndíjat minél nagyobb számban kapják roma fiatalok. Kiemelte, a program másodlagos célja ugyanis a “roma értelmiség” körének szélesítése, ami az egész társadalom érdeke.

Hírdetés

Kitért arra is az államtitkár, hogy az Út a diplomához program egy négy elemből álló ösztöndíjrendszer része, amelyek együttesen 13 ezer “hátrányos helyzetű” fiatalt segítenek a diplomához jutás mellett a középiskolába jutásban, majd az érettségi, illetve szakma megszerzésében.

A kormány szándéka, hogy minden eszközzel segítse a társadalmi mobilitást, vagyis legyen lehetőség kiemelkedni a hátrányos helyzetből, az ne pecsételje meg egy életre az érintettek sorsát – közölte Czibere Károly.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »