Csabi majd szellőztet

Szertefoszlott, véget ért álmokról, az álmok gyilkosairól harsogta hazugságait és csúsztatásait a kormányzati propagandagépezet az elmúlt hetekben. Nekünk, ellenzéki politikusoknak és a civileknek jutott az a hálátlan szerep, hogy az álmok és rémálmok álmodóival szemben a valóságot képviseljük. Hálátlan szerep, hiszen a valóság tényei korántsem olyan rózsásak, mint Orbán Viktor vagy Tarlós István hagymázas álmai. Mégis büszkén képviseljük, annál is inkább, mert mi, budapestiek a valóságban élünk.

A valóság az, hogy a Fővárosi Közgyűlés két hete minden idők leggyalázatosabb költségvetését fogadta el, amelynek egyetlen erénye a fájdalmas őszinteség. Hiszen azt már Tarlós István is elismeri, hogy két éven belül gyakorlatilag leállnak a fejlesztések Budapesten; azt a keveset, ami marad, a Fidesz által gyűlölt Európai Unió támogatásából valósítjuk meg.(…)

Képviselnünk kell a valóságot, hiszen a budapestiek is a valóságban élnek. Ők nem szereznek közpénzből óriási birtokokat és kastélyokat, nem emelkedik hatszorosára ingatlanjaik ára, mint a frissen épült uszodáknak, stadionoknak. Ők abban a valóságban élnek, ahol az FKF-nek választania kell a szemétszállítás és a takarítás között. Ahol lassan már meg sem ígérik a ki-kigyulladó 3-as metró felújítását, hisz tudják: a kormánynak bármilyen sportesemény, bármelyik stadion fontosabb, mint az, hogy a fővárosban biztonságosan utazhassanak az emberek. (…)

Hírdetés

Hiába fizet be – képletesen – minden egyes budapesti polgár a csecsemőtől az aggastyánig minden áldott nap átlagosan tízezer forintnyi adót, Orbán Viktor és kormánya nem tudja elrejteni mélyről jövő és engesztelhetetlen gyűlöletét Budapesttel szemben. Ezért rohadnak a kórházaink, ezért zuhan meredeken az oktatás színvonala az iskoláinkban, ezért nincs elég ember, aki a városunkat tisztán tartsa és ezért utazik naponta félmillió ember gyakorlatilag életveszélyben a metrón. Ez a bosszú azért, amiért a budapestiek kiállnak magukért és megálljt parancsolnak a kormányzati ámokfutásnak. Ez a bosszú azért, amiért a fővárosban élők a lopni készülők kezére csaptak. (…)

Érthető, hogy a főpolgármester jól érzi magát a sajátjai közt, hogy kényelmes neki az akolmeleg. De – mint ahogyan azt mondják – ahol a meleg, ott a büdös is, és a fideszes akolból kiáradó bűz megfojtja Budapestet. Itt az ideje, hogy kiszellőztessük ezt a bűzt és beengedjük Budapestre a szabad levegőt. (…)

Álom és valóság

Horváth Csaba fővárosi képviselő, MSZP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »