Cristiano Ronaldo nem ismer egy fontos fogalmat

Cristiano Ronaldo nem ismer egy fontos fogalmat

A Juventus csatára azt mondta a BL-visszavágó előtt a barátnőjének, hogy az ő mesterhármasával ejti majd ki a Juventus az Atléticót.

Cristiano Ronaldo láthatóan elégedetten és a legteljesebb alappal mondta az Atlético Madrid elleni mesterhármasa és az azzal elért továbbjutás után: “A Juventus ezért vett meg engem, én pedig ezért jöttem ide. Az ilyen varázslatos éjszakákért.” Ha bárkinek is kétsége lett volna, kedd este újra megbizonyosodott róla:

a portugál még mindig a világ egyik legjobb játékosa.

Sergio Ramos bő egy évvel ezelőtt azt mondta, hogy hiába vannak gyengébb formában, ha meghallják a Bajnokok Ligája himnuszát, az olyan nekik, mint harci ménnek a kürtszó. A következő hetekben azt láthattuk, hogy mélyen igaza volt. Vagy legalábbis azt gondoltuk. A mostani nyolcaddöntő történései után inkább úgy vélhetjük: a mondás leginkább az akkor még a Real Madridban futballozó Cristiano Ronaldóra vonatkozott és volt igaz.

A portugál

egyszerűen nem ismeri azt a fogalmat, hogy neki, vagy csapatának nincs esélye.

A statisztikák szerint a BL ezen szakaszában lejátszott mérkőzéseket, s néhány más mutatót figyelembe véve mindössze 17 százalékos esélye volt a Juventusnak a fordításra, a továbbjutásra. Ám Ronaldo nem adta fel, lelkesítette a szurkolókat és a társakat. Mindvégig vezéregyéniségként viselkedett, aki tisztában van a szerepével és a feladatával. Azzal, hogy a legnehezebb pillanatokban a legjobb játékosnak kell a legtöbbet vállalni.

Hírdetés

Amikor három hete a Metropolitanóban szórakoztak vele az Atlético szurkolói, mutatta nekik az öt ujját: neki már öt BL-elsősége van. (Vagy amit még szeret mondani: ő egymaga annyiszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, mint a Barcelona története során összesen.) Minden futballistánál több BL-győzelme van – s minden futballistánál több gólt szerzett ebben a sorozatban. (Pontosan 124-et. Amikor még „csak” kettőnél járt kedd este, a Manchester City pedig belőtte a harmadik gólját, a BBC megállapította, az angol bajnok megelőzte Ronaldót, története során eggyel több gólt szerzett a BL-ben, mint a portugál. A megállapítás, valljuk be, megint csak CR7 dicsérete.)

A 2007–2008-as idény BL-gólkirálya 2012 óta minden sorozatot gólkirályként (illetve egyszer társgólkirályként) zárt. Ki vitatná:

ez az ő sorozata.

Az Atlético Madridnak külön pechje van Ronaldóval. Immár harmadszor ért el a portugál a „colchonerók”, a matracosok ellen mesterhármast. A 2016–2017-es idényben bajnoki mérkőzésen vágott hármat Oblaknak, majd a BL-elődöntőben megismételte ezt a teljesítményt. Georgina, a barátnője elárulta a mérkőzés után a spanyol újságíróknak, hogy

Cristiano a mérkőzés előtt azt mondta: az ő mesterhármasával ejti majd ki a Juventus az Atléticót.

Betűről betűre így történt.

Diego Simeone Atlético Madridját a legutóbbi öt alkalommal mindig Cristiano Ronaldo csapata ütötte el a Bajnokok Ligája megnyeréséhez vezető úton tavasszal. 2014-ben a döntőben, 2015-ben a negyeddöntőben, 2016-ban újra a döntőben, 2017-ben az elődöntőben győzött a Cristiano Ronaldóval felálló Real Madrid az Atléti ellen. Simeone csapata a 2017–2018-as idényben nem jutott el az egyenes kieséses szakaszba, de idén megint összeakadt CR7 aktuális csapatával. Volt esélye?


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »