Craiova vendégeként folytatná veretlenségi sorozatát a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Craiova vendégeként folytatná veretlenségi sorozatát a Sepsi OSK  (Labdarúgás, SuperLiga)

Az Európa-bajnoki selejtező mérkőzések miatt két hétig szünetelt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amely ma a kilencedik forduló találkozóival folytatódik. A SuperLiga egyetlen veretlen csapata, a Sepsi OSK szombaton 21.30-tól az Universitatea Craiova vendégeként játszik a Ion Oblemenco Stadionban.

A bajnoki szünetet megelőzően a sepsiszentgyörgyi csapat hazai környezetben, a ráadásban szerzett szabadrúgásgóllal begyűjtötte a három pontot az Aradi UTA ellen (1–0), viszont az olténiai együttes egyértelmű vereséget szenvedett az FCSB otthonában (3–0). A két mérkőzéssel kevesebbet játszó háromszéki gárda három győzelemmel és három döntetlennel hatodik a táblázatban, míg a Laurențiu Reghecampf irányította alakulat negyedik. A székelyföldi és a craiovai csapat korábban tizennyolcszor találkozott a pontvadászatban, eddig kiegyenlített a párharc, ugyanis a Sepsi OSK hatszor, az Universitatea pedig hétszer örülhetett, ötször pedig osztoztak a pontokon. A legutóbbi egymás elleni mérkőzést idén májusban a háromszéki együttes nyerte, Marius Ștefănescu hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően három ponttal távozott a Ion Oblemenco Stadionból.

„Nehéz idegenbeli mérkőzésre számítunk, nem feltétlenül a hosszú kiszállás miatt, hanem azért, mert olyan ellenféllel találkozunk, amelynek sérült a büszkesége, hiszen a legutóbbi két meccsét elvesztette. Bár az előző két fordulóban nem azok az eredmények születtek, amelyeket a Craiova szeretett volna, biztos, hogy körülményes találkozó vár ránk, hiszen az Universitatea keretét értékes labdarúgók alkotják. A bajnoki szünet számunkra nagyon jól jött, megfelelő idő állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk erre a meccsre. Minden játékosunk bevethető, azért megyünk Craiovára, hogy megpróbáljuk megőrizni a veretlenségünket, ugyanis az egyetlen együttes vagyunk a bajnokságban, amely eddig nem szenvedett vereséget. Motiváltak vagyunk, ponttal vagy pontokkal szeretnénk hazatérni, ehhez viszont az kell, hogy a játék minden pillanatát megfelelően kezeljük” – nyilatkozta Liviu Ciobotariu vezetőedző.

„Az erőltetett menet után a labdarúgók és a szakmai stáb vasárnapig megérdemelt pihenését töltötte. A héten gőzerővel készültünk a Craiova elleni mérkőzésre, ugyanis az Universitatea háromgólos vereség után vélhetően hazai pályán igyekszik javítani. Legtöbbször izgalmas meccseket játszunk az olténiai csapattal, legutóbb is győztünk ellenük idegenben, ráadásul emiatt az előző idényben elbukták a harmadik helyet. Erős és képzett játékosok állnak Reghecampf rendelkezésére, de kipihentük magunkat és bízunk a számunkra pozitív eredményben. Sűrű programunk lesz a következő hetekben, a bajnokság legjobbjaival játszunk, ám ezek a találkozók mérvadóak lehetnek a jövőre nézve, amennyiben jól sikerülnek, reménykedhetünk egy kiemelkedő helyezésben az alapszakasz végén” – mondta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

Hírdetés

A 9. forduló programja: Aradi UTA–Kolozsvári Universitatea (ma, 18.30 óra), Bukaresti Dinamo–FC U Craiova (ma, 21.30 óra), Universitatea Craiova–Sepsi OSK (szombat, 21.30 óra), FC Hermannstadt–FC Voluntari (vasárnap, 17 óra), Galaci Oțelul–FC Rapid (vasárnap, 19.15 óra), FC Farul Constanța–FCSB (vasárnap, 21.45 óra), Jászvásári Poli–FC Botoșani (hétfő, 18.30 óra), Kolozsvári CFR–FC Petrolul Ploiești (hétfő, 21.30 óra).

 

Rivaldo a címvédő részvényese lett

A bajnoki címvédő FC Farul Constanța részvényese lett a legendás brazil játékos, Rivaldo. Az 1999-ben aranylabdás, 2002-ben világbajnok, 2015-ben visszavonult brazil labdarúgó a klub részvényeinek 10 százalékát vásárolta meg. Az egyesület játékosa Rivaldo fia, Rivaldinho, valamint a veje, Gustavo Nascimento da Costa. A SuperLiga 10. helyén álló tengerparti alakulat többségi tulajdonosa a korábbi 124-szeres válogatott Gheorghe Hagi. A Farul 2021-ben egyesült a Hagi által 2009-ben alapított, utánpótlás-nevelésre alapozó FC Viitorul Constanța csapatával.

„Egy ideje követem a román labdarúgást, és elég jól ismerem a bajnokságot. Romániának mindig jó játékosai voltak, erőt képviselt a nemzetközi labdarúgásban, főleg Gheorghe Hagi idejében. Meglepődtem néhány évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy visszavonulását követően így bekapcsolódott: hihetetlennek találtam. Nem hallottam még olyat, hogy egy ekkora játékos a szenvedélyébe fektesse a vagyonát. Azt hiszem, hogy az eredmények választ adnak minden kérdésre” – idézte a brazilt a klub közleménye.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »