Craiova ellen játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Craiova ellen játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A Román Kupa- és Szuperkupa-győztes sepsiszentgyörgyi csapat a hétvégén megtörheti vereségi sorozatát a bajnokságban, ugyanis szombaton 21.30-tól az Universitatea Craiova ellen játszik a Sepsi OSK Arénában a SuperLiga 16. fordulójában. Az együttesek tizenhatodszor mérkőznek meg egymással az első osztályban, öt döntetlen mellett ötször a székelyföldi és ötször az olténiai gárda örülhetett.

Az odavágót Cristiano Bergodi csapata 19 ponttal a nyolcadik helyen zárta, míg Mirel Rădoi együttese 24 pontot szerezve a negyedik pozíció­ból kezdi a visszavágót. Legutóbb a júliusi idénynyitón találkoztak, a Ion Oblemenco Stadionban négygólos mérkőzésen osztoztak a pontokon, miután Gustavo Vagenin duplájára a második félidőben Vitalie Damașcan és Nicolae Păun válaszolt. Az Universitatea Craiova idegenben, a Sepsi OSK pedig hazai környezetben vesztett számottevő pontot, előbbi vendégként kétszer győzött, egyszer döntetlent játszott és háromszor kikapott, míg utóbbi otthon kétszer nyert, egyszer remizett és négyszer alulmaradt.

„Mindig azt szeretném, ha megnyernénk a következő mérkőzést. Ezúttal sincs másként, bízom benne, hogy sikerül jó játékkal itthon tartanunk a pontokat. A Craiova remek csapat, a legutóbbi két meccsüket megnyerték, egyre jobban teljesítenek, ami nem meglepő, hiszen a vezetőedző kiváló játékosokkal dolgozhat. A labdarúgók nagy részét személyesen is ismerem, technikásak és gyorsak. Véleményen szerint az Universitatea a bajnokság egyik legerősebb együttese, az utóbbi években a bajnoki címért harcolt, a helyzet pedig ebben a szezonban sem változott. Az öltözőnkben a hangulattal nincs probléma, persze három vereség után senki sem vidám, szükségünk lenne már a sikerre. Csalódottak vagyunk, mert sorozatban háromszor kikaptunk, annak ellenére, hogy jól teljesítettünk. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, a visszavágóban tizenöt mérkőzésünk lesz, vagyis 45 pont van játékban” – fogalmazott Cristiano Bergodi vezetőedző.

Hírdetés

A 16. forduló programja: Chindia Târgoviște–FC Botoșani (ma, 18 óra), FC U Craiova–FC Farul Constanța (ma, 21 óra), FC Voluntari–FC Petrolul (szombat, 19 óra), Sepsi OSK–Univer­sitatea Craiova (szombat, 21.30 óra), Aradi UTA–FC Argeș (vasárnap, 18.15 óra), FC Rapid–Kolozsvári CFR (vasárnap, 21 óra), Mioveni–FC Hermann­stadt (hétfő, 18 óra), Kolozsvári Universitatea–FCSB (hétfő, 21 óra).  

Idegenben kezdik a visszavágót

A háromszéki csapatok Brassó megyében kezdik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság visszavágó-sorozatát. A Valentin Suciu irányította Sepsi OSK II. szombaton 15 órától a Barcarozsnyói Olimpic otthonában játszik, a Gazda József edzette Kézdivásárhelyi SE szintén szombaton 15 órától az újonc Zernesti Olimpic vendégeként lép pályára. A sepsiszentgyörgyi együttes az odavágóban döntetlent játszott a Barcarozsnyó ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban, míg a felső-háromszéki gárda alulmaradt a Zernest alakulatával szemben a Sinkovits Stadionban.

A 10. forduló programja: * ma: Székelyudvarhelyi FC–Blejoi (15 óra) * szombat: Zernesti Olimpic–Kézdivásárhelyi SE (15 óra), Păulești–Plopeni (15 óra), Brassói SR–Brassói Kids Tâmpa (15 óra), Barcarozsnyói Olimpic–Sepsi OSK II. (15 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »