Covid-útlevélhez kötnék az utazást az újrakezdésre készülő légi társaságok

Covid-útlevélhez kötnék az utazást az újrakezdésre készülő légi társaságok

Covid-útlevelet fejleszt ki a légi társaságokat egyesítő legerősebb szakmai szervezet, az International Air Transport Association (IATA). Az utas egy applikáció révén negatív teszteredménnyel és oltási bizonylattal is igazolhatná, hogy nem veszélyes másokra.
A légi társaságokat tömörítő ernyőszervezet ezzel alapozná meg a biztonságos utazást, számolt be a G4Media. A hírportál szerint a IATA azt követően jelentette be a kezdeményezést, hogy az ausztrál Qantas légitársaság közölte: csak olyan utasokat enged gépeinek fedélzetére, akik beoltatták magukat az új típusú koronavírus ellen.

A IATA által kifejlesztett Covid-útlevél valójában egy telefonos alkalmazás,

mely tartalmazza az utas negatív teszteredményeit, valamint azt is, ha beoltatta magát az új típusú koronavírus ellen. Ugyanakkor az úti okmánya elektromos másolata is rajta van, amivel igazolhatja magát.

A légi társaságok körében nem ez az egyetlen ilyen kezdeményezés,

hasonlón dolgozik a British Airways brit légitársaság anyacége is, az alkalmazás az Apple áruházban jövő év elején, míg az Android-rendszerben áprilistól lesz elérhető.

Hírdetés

A világjárvány a légi szolgáltatókat érintette a legjobban, így ezek az oltások megjelenésében a légi közlekedés újraindításának lehetőségét látják. Az első oltásokat az Európai Unióban és az Amerikai Egyesült Államokban az idei év elején vagy 2021 elején teszik elérhetővé.

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »