Covid, nem covid, lockdown alatt is van megoldás. Szlovákia helyett Magyarországon vásárol a Felvidék

Covid, nem covid, lockdown alatt is van megoldás. Szlovákia helyett Magyarországon vásárol a Felvidék

A rossz járványügyi helyzet miatt országos lockdown van érvényben Szlovákiában. Napok óta csak a legszükségesebb üzletek, élelmiszerbolt, gyógyszertár, drogéria lehetnek nyitva.

Magyarországon azonban Szlovákiával ellentétben nincs lezárás, minden üzlet nyitva van. A felvidékiek pedig élnek is a lehetőséggel.

Vásárolunk, csak odaát

A közelgő karácsonyra való tekintettel emiatt egyre többen Magyarországon szerzik be az ajándékokat, megoldva egyúttal a hétvégi nagybevásárlást is.

A határmenti városokban, például Győrben, Komáromban, Esztergomban, Balassagyarmaton, vagy akár Miskolcon sok rendszámú gépkocsi látható a bevásárlóközpontok parkolóiban.

A közmédia beszámolója szerint Győrben, Miskolcon nem ritka, hogy minden ötödik, hetedik autó szlovákiai.

A szlovák gazdasági szereplők és kiskereskedők kongatják a vészharangot. Szerintük ugyanis ez diszkrimináció, és a bevételkiesés is érzékenyen érinti őket.

Hírdetés

Klus: Nincs szó a határok lezárásáról

A szlovák külügyminisztérium államtitkára, Martin Klus (SaS) szerint a határ lezárása nincs napirenden. Az RTVS-nek nyilatkozva elmondta, hogy uniós szinten sincs erre vonatkozó egyezség, és legfeljebb a határrezsim szigorítása jöhet szóba a nem beoltottak számára.

Járványügyi szakértők szerint mindenesetre a vírus nem válogat, és a nagy bevásárlóközpontokban, tömött sorokban való vásárlás egyáltalán nem biztonságos ezekben az időkben.

Megéri, de mennyire?

A felvidékiek magyarországi vásárlására mindenesetre a gyenge forint is biztat, hiszen jelenleg 367 forintot ér egyetlen euró. A magyar fizetőeszköz hetek óta tartó gyengülése miatt erős eurónkért így pillanatnyilag még többet kapunk.

Kérdés már csak az, megéri-e a jó vásárt egy esetleges Covid-fertőzés.

Körkép.sk/RTVS


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »