Colleen Bell is részt vett a „titkos” gyártósor átadásán

Colleen Bell is részt vett a „titkos” gyártósor átadásán

Az amerikai nagykövet jelenlétében adták át az Alcoa új gyártósorát Székesfehérváron, az amerikai cég milliárdokból fejleszti az üzemet. Colleen Bell előzőleg cáfolta a távozásáról szóló hírt. A Magyar Nemzet írt arról, hogy a diplomata reménytelennek tartja a magyar–amerikai viszony javítását, ezért a novemberi elnökválasztás után elhagyja Budapestet.

Húsz éve 32 dolgozóval kezdte meg működését Magyarországon az Alcoa. Az amerikai alumíniumipari vállalat azóta több mint 19 milliárd forintot fektetett be Székesfehérváron. A polírozó gyártósoron a technológia titkos, a kameráknak nem is mutatták meg.

„Most adtuk át a legmodernebb polírozó berendezésünket, amely az Alcoától szabadalmaztatott Level 1 keréknek a gyártására lesz alkalmas. A Level 1 termékünk egy kivételesen csillogó felületű termék” – magyarázta Tóth Csaba, az Alcoa keréktermék üzletágának magyarországi gyárigazgatója.

Magyarországon 1600 amerikai vállalat működik, emlékeztetett az amerikai nagykövet. „Az Egyesült Államok Németország után a második legnagyobb befektető. Az amerikai cégek több mint 90 ezer magyar embernek adnak munkát. Csak az Alcoa és annak beszállítói 5-6 ezer embernek biztosítanak megélhetést” – emelte ki Colleen Bell.

A külgazdasági miniszter helyettese szerint Magyarország változatlanul vonzza a külföldi tőkét. „Már kilencmilliárd dollár fölött van az a beruházás, amit Amerika az Európán kívüli országok között legnagyobb beruházóként Magyarországon képvisel, és külön öröm a számomra azt látni, hogy azok a beruházások, amik idejönnek Magyarországra, azok technológiát, innovációt, rengeteg hozzáadott értéket jelentenek az ország számára is” – hangsúlyozta Szabó László.

A 125 éves Alcoa a világ harminc országában több mint 57 ezer embert foglalkoztat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »