Clinton karót nyelt, nem érti a tréfát! Egy összeesküvés elmélet rabja lett

MTI nyomán

Miközben Trump csak tréfált, Hillary Clinton már “a tényeket teszi sorba”, de az is lehet, hogy mondjuk majd kijelöl és összeköt három pontot, hogy rámutasson abból egy háromszög is lehetne…

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje szerint az orosz hírszerzés támadta meg a demokraták számítógépes rendszerét. Clinton azzal vádolta meg Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet, hogy támogatja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Hillary Clinton a szokásos vasárnap délelőtti televíziós politikai műsorok egyikében, a Fox televíziónak adott interjújában fejtette ki álláspontját. “Tudjuk, hogy az orosz titkosszolgálat támadta meg a a Demokrata Országos Bizottság számítógépes rendszerét és tudjuk, hogy gondoskodtak arról, hogy a megszerzett elektronikus levelek jó részét nyilvánosságra is hozzák, és azt is tudjuk, hogy Donald Trump jelét adta Putyin zavarba ejtő támogatásának” – fogalmazott Hillary Clinton a republikánusokhoz közelálló Fox televízióban. Az Egyesült Államok egyébként hivatalosan nem vádolta meg Oroszországot a hackertámadással, de Obama elnök a héten az NBC televíziónak adott egyik interjújában számítógépes biztonsági szakemberekre hivatkozva nem zárta ki ennek lehetőségét. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint vajon az orosz elnök Donald Trumpot látná-e szívesebben a következő amerikai elnökként, Hillary Clinton elhárította a választ. Azt mondta: nem kívánja levonni ezt a következtetést.

“De azt gondolom, hogy ha a tényeket sorba állítjuk, akkor komoly az orosz beavatkozás a választási folyamatunkba, a demokráciánkba”

–  fogalmazott, s hozzátette, hogy ilyen beavatkozást az Egyesült Államok nem tűr el egyetlen országtól sem, de kivált nem az ellenségnek számító országtól. Clinton azt állította, hogy a republikánus elnökjelölt bátorítja ezt és dicséri Putyin elnököt, miközben úgy tűnik, hogy határozott erőfeszítések történnek a választási folyamat befolyásolására. Hillary Clinton szerint ez nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet. Trump korábban azt álíltotta, hogy Putyin erősebb vezető, mint az amerikai elnök, Barack Obama, s a héten arra ösztökélte a feltételezett orosz hackereket, hogy bátran kutassanak csak Hillary Clinton kitörölt elektronikus levelei után. Igaz, ez e kijelentését követő napon sajtóértekezleten azt közölte, hogy csak “szarkasztikus” akart lenni. 

Clinton kólát prédikál, de orosz vodkát iszik

Nem mellesleg Hillary Clinton sem mentes az orosz kapcsolatoktól:     az úgynevezett Panama-iratok, vagy Panama-akták szerint egyébként – amelyet egy panamai ügyvédi iroda tett közzé az idén tavasszal politikusokról és cégekről – a legnagyobb orosz bank – a Szberbank – washingtoni lobbicége az egyik legismertebb demokrata párti lobbista, Tony Podesta cége. Tony Podesta Bill Clinton elnök volt kabinetfőnökének és Hillary Clinton jelenlegi kampányfőnökének, John Podestának a testvére

 

A The New York Times (NYT) szerint több tízmillió dollárnyi támogatás került a Clinton Alapítványhoz, amikor a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalat felvásárolta a kanadai Uranium One céget, amely az Egyesült Államok uránbányászati kapacitásának egyötödét is kézben tartotta. Az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket is érintő ügyletet jóvá kellett hagynia több washingtoni hivatalnak, köztük a külügyminisztériumnak is, amelyet akkor Hillary Clinton mostani demokrata elnökjelölt-aspiráns irányított.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »