Civilek felhívása a női méltóság védelmében és a bántalmazás ellen

Három civil szervezet közös közleményben szólította fel a Jobbikot, valamint a velük szövetséges erőket, hogy határolódjanak el a nemi erőszak gyanújába került jobbikos politikustól.

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Fiatal Családosok Klubja és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége vasárnapi közleményében elfogadhatatlannak nevezte, hogy – ha igaznak bizonyul a vád – a gyanúba került politikus párttársai, a Jobbik elnöke, a Jobbikkal szövetséges baloldali pártok képviselői, valamint a baloldali sajtó nem áll ki az áldozat védelmében, a bántalmazás elítélése mellett.

Hírdetés

„Különösképp felszólítjuk a baloldal női országgyűlési képviselőit, – többek között Vadai Ágnest, Orosz Annát, Szabó Tímeát, Kálmán Olgát, Kunhalmi Ágnest – hogy mutassanak példát és tegyék ezt meg, hiszen évek óta, hangos szóval kiállnak a nők bántalmazása ellen” – fogalmaztak.

A szervezetek hangsúlyozták, alapvető és mindenkitől elvárható normaként tekintenek a női méltóság feltétlen tiszteletben tartására és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítására.

Aláhúzták, a zaklatás minden formája elfogadhatatlan, „politikus elkövető esetén pedig a törvényi felelősség mellett világos politikai következményekkel is kell járjon”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »