Cîţu: február 8-án megnyílhatnak az iskolák, ha kitart az esetszámcsökkenés

Cîţu: február 8-án megnyílhatnak az iskolák, ha kitart az esetszámcsökkenés

Február 8-án megnyílhatnak az iskolák, ha addig kitart a koronavírusos esetszámok csökkenő tendenciája – jelentette ki Florin Cîţu miniszterelnök a szerdai kormányülés végén.
A kormányfő jelezte, tárgyalt a témában Kelemen Hunor és Dan Barna miniszterelnök-helyettessel is.

„Igen, én is akarom az iskolák és a vendéglők megnyitását. Ha nem szembesülünk ezzel az egészségügyi problémával, akkor megnyílnak.

– fogalmazott Florin Cîţu a kabinet ülése után, amelyen sürgősségi kormányrendelettel február 8-áig, azaz a második félév kezdetéig meghosszabbították az online oktatást.

Hírdetés

A miniszterelnök hangsúlyozta, a február 8-ai iskolanyitás akkor lehetséges, ha kitart az esetszámok csökkenő tendenciája. Ugyanakkor ismeretes, hogy szerdán tovább emelkedett az egy nap alatt regisztrált koronavírusos esetek száma Romániában: az elmúlt 24 óra alatt 5719 fertőzöttet diagnosztizáltak. Ezt megelőzően kedden 4729-cel, hétfőn 3130-cal, vasárnap 3034-gyel nőtt az esetszám.

Ezzel együtt a szerdai kormányülés végén Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter ismét úgy fogalmazott, az sem kizárt, hogy még február 8. előtt megnyithatják kapuikat egyes tanintézetek azokon a településeken, ahol alacsony a fertőzöttségi ráta. A tanügyi tárca vezetője szerint minden a járványhelyzettől függ, az iskolanyitásról pedig a hónap végén születhet döntés.

Cikkünk frissül

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »