Ciszjordániában meggyilkolták az izraeli propagandagépezet egyik nagyágyúját

Ciszjordániában meggyilkolták az izraeli propagandagépezet egyik nagyágyúját

Ári Fuld (40) a hivatalos izraeli propaganda (hászbárá), vagy elegánsabban szólva, tájékoztatás egyik nagyágyúja volt. Izraelbe 18 éves korában vándorolt ki az Amerikai Egyesült Államokból. A meggyilkolása előtti esztendőkben a megszállt Ciszjordánia Efrát nevű zsidó településén lakott nejével és négy gyermekével (Efrájim Zuroff telepestársaként). Ám legtöbb idejét külföldön töltötte, ahol előadásokat tartva igyekezett megmagyarázni Izrael telepítéspolitikáját és a közel-keleti térségben kifejtett katonai tevékenységét, szerepét. Rendszeresen publikált az israelshield.org című angol nyelvű saját blogján. Ma délben egy 16 éves palesztin meggyilkolta – írja az izraeli Jediot Áháronot.

Ári Fuld egyik nagy izraeli hivatalos „megmagyarázó” videójának címe ez volt: „Miért halnak meg a gyermekek Gázában, s mit tehetnek önök ennek megállítására?” Az izraeli „megmagyarázó” a többi között ezt a választ adta a saját maga által föltett kérdésre: „A gázai gyermekek halálának az oka: a terrorszervezetek, mint például a Hamász, nagyon jól tudják, hogy asszonyok és gyermekek életének veszélyeztetésével eredményesebbé tehetik a propagandájukat (…) Azt szoktam mondani az Izraelt bírálóknak: ha valóban érdekelné önöket az emberi jogok tiszteletben tartása a Gázai övezetben, akkor csatlakoznának hozzám a Hamász elleni küzdelmemben.” Ári Fuld a lakóhelyén, a ciszjordániai Efrát zsidó településen egyben egy tartalékos készenléti egység parancsnoka is volt.

Hírdetés

Az izraeli hászbárá egyik fontos frontemberére ma délben támadt rá egy Hálil Dzsabárin nevű, 16 éves palesztin fiú, Játá palesztin kisváros lakosa, a ciszjordániai Gús ’Ecijon országúti csomópont melletti bevásárlóközpont bejáratánál. A palesztin támadó késsel megszúrta, ám a zsidó telepesnek – aki egyben fekete öves karateoktatóként is tevékenykedett – volt még annyi ereje, hogy mielőtt összerogyott, marokfegyverével egy lövést leadjon. Végül is nem Ári Fuld, hanem egy arra vetődő másik zsidó telepes lövése találta el a palesztin fiatalt, akit lőtt sebbel abba az izraeli kórházba szállítottak, ahol röviddel azelőtt az orvosok megállapították Ári Fuld halálát.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »