Cionisták, oligarchák, nepotisták. Az Egyesült Államok budapesti külképviseletéről Cornstein távozása kapcsán

Cionisták, oligarchák, nepotisták. Az Egyesült Államok budapesti külképviseletéről Cornstein távozása kapcsán

Hogy mennyire vesznek komolyan egy országot, megnyilatkozik abban, kit, milyen tehetségű, milyen súlyú embert delegálnak a vele diplomáciai kapcsolatban lévő államok külképviseleteik élére. Diplomáciai képzettség és tapasztalat híján a delegálásnak két oka lehet, melyek nem zárják ki egymást: szívességképpen vagy hála gyanánt pozícióba helyezni valakit, illetve olyan embert ültetni a nagyköveti székbe, aki majd mintegy végrehajtóként funkcionálva kiszolgálja a delegáló érdekeit. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége az utóbbi negyed században a kontraszelekció és az amerikai érdekekkel nem is mindig párhuzamosítható cionista lobbi melegágya volt.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége élén Charles H. Thomas 1994-es távozása óta a két ideiglenes ügyvivő (Mark André Goodfriend 2013-2014 és David Kostelancik 2017-2018) kivételével nem állt képzett diplomata. Azaz az utóbbi kicsit több mint negyed században a budapesti amerikai nagykövetek kizárólag politikai kinevezettek, (bankárok, jogászok, üzletemberek) voltak, akik posztjukat mintegy hitbizományként kapták meg, és országunkban gyakran helytartóként viselkedtek. No de hogy lesz a világ vezető hatalmának budapesti nagykövete egy görög-amerikai ingatlanmágnás, egy illinois-i televíziós producer, vagy egy New York-i zsidó ékszerkereskedő?

A kinevezések okai között előkelő helyen áll a nepotizmus. Nepotizmusnak nevezzük, amikor a politikai döntéshozók olyan módon osztják el a pozíciókat, hogy a felkészültebb, alkalmasabb jelöltekkel szemben a rokonokat és barátokat részesítik előnyben. Uncle Bert, azaz George Herbert Walker, aki 2003-2006 között George W. Bush kinevezettjeként irányította az amerikai diplomáciát magyar földön az idősebb George Bush unokatestvére volt. Szintén az ifjabb Bush nevezte ki April H. Foley-t (2009-2009), akivel egyetemi barátnőjeként bizonyára sok közös élményben osztoztak. Részben ebbe a kategóriába sorolható a most távozó David Cornstein (2018-2020) is, aki ugyanannak az 1904-ben alapított New York-i elit klubnak a tagja, mint Donald Trump, és jó barátja az elnöknek.

Az oligarchia arisztotelészi értelemben azok uralmát jelenti, akik nem kiválóságuk, hanem pénzük révén kerültek pozícióba. A pénz itt elsősorban a kampányok finanszírozása szempontjából játszik szerepet, a hivatal, a pozíció pedig egyfajta hála szerepét tölti be. Eleni Tsakopoulos Kounalakis (2010-2013) görög-amerikai ingatlanmágnás, demokrata politikus, jelenleg Kalifornia alkormányzója Barack Obama kampányának támogatójaként nyerte el a budapesti nagyköveti tisztet. Colleen Bell (2014-2017) illinois-i származású televíziós producer szintén Obama kampányát finanszírozó gyűjtésével vívta ki pozícióját. Cornstein ebbe a kategóriába is befér, mivel Trump kampánya idején anyagilag is támogatta a Hillary Clinton ellenében létrehozott Stop Her Now (Állítsuk meg most) nevű szervezetet.

A cionista lobbi erejét mutatja, hogy 1994-2020 között, David Cornstein lemondásáig 8 nagykövet és 2 ügyvivő vezette az USA budapesti külképviseletét, akik közül az interneten fellelhető adatok szerint 4 volt (főként közép- és kelet-európai) származású zsidó. Donald M. Blinken (1994-1997) németországi, Nancy Goodman Brinker (2001-2003) amerikai, Mark André Goodfriend (2013-2014) magyarországi, David Cornstein (2018-2020) pedig oroszországi és magyarországi zsidó felmenőkkel is rendelkezik. Az egyesült államok külképviseletei azonban a nagykövetek származásától függetlenül is markánsan képviselik a zsidóság érdekeit, monitorozzák a zsidósághoz fűződő attitűdöt.

Michael Ignatieff, a CEU rektora és David Cornstein, az USA budapesti nagykövete

No de röviden, mit érdemes tudni David Cornsteinről? Oroszországból és Magyarországról származó zsidó migránsok sarjaként született 1938-ban New Yorkban. Szinte egész életében a new york-i üzleti életben tevékenykedett, elsősorban az ékszerkereskedelemben. Politikai tisztséghez akkor volt a legközelebb, amikor 2002-ben New York számvevőjének pályázott. A kampányát a Fidesz egykori tanácsadója, a szintén zsidó származású Arthur Finkelstein segítette és Donald Trump is támogatta ezer dollárral. 2004-től New York City olimpiai bizottságának elnöke volt, ebben a pozícióban sikertelenül próbálta megszerezni a városnak a 2012-es olimpia rendezésének jogát. Magyarországra érkezése előtt a new york-i modern centrista ortodox Park East zsinagóga elöljárója volt, melynek vezető rabbija a magyarul is folyékonyan beszélő Arthur Schneier, aki 2010-ben Orbán Viktortól a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapta meg.

Hírdetés

Nagyköveti kinevezése előtti szenátusi meghallgatásán az amerikai-magyar kapcsolatok erősítését, az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését, a demokratikus értékek előmozdítását, valamint az antiszemitizmus visszaszorítását nevezte céljainak. Kifejtette, szorosan együttműködne a zsidó szervezetekkel és más vallási közösségekkel, valamint a magyar kormányzattal annak érdekében, hogy a zsidó közösség biztonságban érezze magát. Első budapesti látogatása a CEU-ra vezetett, mely az egyetem és a kormány közötti konfliktus idején egyértelmű üzenetnek számított. Miután helyben meggyőződött az orbáni rendszer és a zsidóság összefonódásáról, és látta, hogy a magyar kormány milyen odaadással szolgálja ki a cionista érdekeket, a NER markáns támogatójává vált, ami miatt az amerikai liberális sajtóban számos támadás érte. Szóval Goodbye, Mr. Cornstein!

(Index, Kuruc.info, aKibic.hu, 168óra, Szombat.org, Wikipedia nyomán Szent Korona Rádió)

Tovább nyalizunk Izraelnek – Szijjártó felszólította az EU-t, hogy működjön együtt a cionista rezsimmel

Egyetlen EU-s országként a magyar gyarmat is részt vesz a cionista, palesztinellenes törekvésekben

Egy harcos gondolatai a magyarországi iszlámgyűlöletről: a Fidesz és a Netanjahu-terv

The post Cionisták, oligarchák, nepotisták. Az Egyesült Államok budapesti külképviseletéről Cornstein távozása kapcsán appeared first on Szent Korona Rádió.


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »