Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezõre a Covid-igazolványt illetõen

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök elmondása szerint a kormánykoalícióban nem jutottak még közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően.

Az Antena 3 kedd esti műsorában Ciolacu rámutatott, Alexandru Rafila professzor javasolt egy tudományos alapokon nyugvó jogszabályt a vírus terjedésének visszaszorítására, és mihelyt az esetszámok fokozott növekedésnek indulnak, meg kell tudnunk állítani az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás súlyosbodását.

Hírdetés

A Covid-igazolvánnyal kapcsolatban kifejtette: nem sikerült kidolgozni a legjobb variánst, viták voltak arra vonatkozóan, hogy alkotmányellenes-e, vagy nem, illetve arra is, hogy milyen mértékben hatékony. Véleménye szerint nem a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése kell hogy jelentse az egyetlen eszközt, és nem hiszi, hogy ‘feltétlenül nyomást kellene gyakorolni a romániaiakra, hogy beoltassák magukat’.

‘A jelenleg parlamenti vitán levő, a PNL által javasolt jogszabálytervezet egyetlen cikkelyt tartalmazott: kötelezte az orvosokat az oltás felvételére, és mi ezzel nem értettünk egyet’ – említette meg a Szociáldemokrata Párt elnöke.(agerpres)

Illusztráció: Markus Winkler, Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »