Ciolacu: Románia hisz Ukrajna győzelmében

Ciolacu: Románia hisz Ukrajna győzelmében

A Románia és Ukrajna közötti kapcsolatok hamarosan elérik a stratégiai partnerség szintjét – jelentette ki Marcel Ciolacu az Ukrajna újjáépítése és Románia stratégiai szerepe című sinaiai nemzetközi konferencia résztvevőihez intézett videóüzenetében.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a stratégiai partnerség fontos eleme az Ukrajna újjáépítését szolgáló romániai logisztikai központ lesz.

Hírdetés

Hangsúlyozta: a nemzetközi közösség számára fontos, hogy Ukrajna ne veszítsen Oroszországgal szemben, ehhez azonban növelni kell a háborúban álló országnak nyújtott nemzetközi segítséget. Szerinte az Ukrajna elleni folyamatos támadások is azt bizonyítják, hogy Oroszországot frusztrálja az euroatlanti közösség és általában véve a demokratikus világ Kijevvel szembeni szolidaritása.

A miniszterelnök elmondta, hogy Romániára stratégiai szerep vár Ukrajna újjáépítésében, mint ahogy eddig is az unió szolidaritási folyosóin keresztül exportált ukrán mezőgazdasági termékek felét Románián keresztül szállították. „Mi hiszünk Ukrajna győzelmében” – jelentette ki.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »