Ciolacu: nem szavazza meg a Cîțu-kabinetet a PSD

Ciolacu: nem szavazza meg a Cîțu-kabinetet a PSD

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem szavazza meg a Cîţu-kormányt, amely egy „halva született kabinet” – jelentette ki az alakulat elnöke, Marcel Ciolacu.
A parlament két házának együttes ülésén tartott felszólalásában Ciolacu hangsúlyozta, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elveszítette a választásokat, a választópolgárok hazaküldték őket, mert „veszélybe sodorták az emberek egészségét, életét, munkahelyeit és a gyermekek oktatását”.

„De önök nem értettek meg semmit. Ahelyett, hogy hazamentek volna, összefogtak az asztal alatt a koncért. A román emberek két hete megrökönyödéssel figyelik, amint önök széttépik egymást, de nem azért, hogy nekik jobb életük legyen, hanem a tisztségekért, a pénzért, a hatalomért.

Hírdetés

–  idézi Ciolacut az Agerpres hírügynökség.

A PSD elnöke szerint a jobbközép koalíció kormányprogramja egyetlen valós megoldást, egyetlen reformjavaslatot sem tartalmaz,

fő célja „az egészségügy privatizációja”, az adóemelés, a román állami vállalatok eladása és a román gazdák ellehetetlenítése.

„Ez egy halva született kormány. Tudják, hogy gyorsan menni fognak, ezért igyekeznek az éjszaka leple alatt elfoglalni a tisztségeket. A PSD soha nem fog megszavazni egy ilyen kormányt. Önök a nemzet szégyenei” – nyomatékosította Ciolacu.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »