Ciki lett felvállalni Gyurcsányt és Fodort?

Ciki lett felvállalni Gyurcsányt és Fodort?

Nem közösködik Gyurcsány Ferenc pártjával és a Liberálisokkal Baranya 2-es választókörzetének szocialista jelöltje, Szakács László.

A politikus – aki egyébként Mesterházy Attila pártelnök közvetlen munkatársa – szórólapján ugyanis csak az MSZP és a Bajnai-féle Együtt–PM logóját használja. Pénteken tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc Pécsett, Szakács László és aktivistái ott is a DK- és a Magyar Liberális Párt-logó nélküli szórólapot osztogatták. A Hír TV kereste Szakács Lászlót, de ő nem akart nyilatkozni, a Demokratikus Koalíció helyi vezetői pedig központi utasításra nem állhatnak szóba a Hír Televízióval.

Hírdetés

A nagy baloldali összeborulás nehezen jött össze. Bajnai Gordon2012. október 23-án a Milla színpadán visszatért a nagypolitikába. Egy olyan baloldali ernyőszervezetet kívánt akkor létrehozni, amelyhez a baloldal minden pártja csatlakozik, hogy úgynevezett „korszakváltást” vigyen végbe a 2014-es választások után. Bajnai ígérete az volt, hogy győzelme esetén nem követi el azokat a hibákat, amelyeket a 2010 előtti balliberális kormányok. A terv azonban kudarcba fulladt: mindössze az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért platform képviselői csatlakoztak Bajnaiékhoz.

A szövetség népszerűsége nem nőtt, így az Együtt–PM csak egy párt lett abból a nagy baloldali összeborulásból, amely kénytelen volt összeállni az MSZP-vel végül pedig idén januárban lett teljessé Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával és Fodor Gábor liberálisaival. Ez a szövetségkötés nem ment könnyen a szocialisták ellen is sűrűn felszólaló ex-LMP-seknek, saját bevallásuk szerint is meg kellett inniuk néhány Unicumot. Mostanában korszakváltás helyett is inkább csak kormányváltásról beszélnek inkább.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »