Cigi helyett dobtáras géppisztoly

Cigi helyett dobtáras géppisztoly

Most szólal meg először a „mecseki láthatatlanok” egyike. Mucsi Zoltán-interjú. Miért Bécs Európa legélhetőbb városa? Tragikus életek az ázsiai matematikasikerek mögött. Szombaton Magazin!

„November 14-én 16 órakor sikerült körülfogni a rendőrőrsöt. Pár perccel a támadásunk után érkezett számukra az erősítés egy csapatszállító kocsin. Málics Ottót az első pillanatban fejbe lőtték, s elvesztette az eszméletét. Sikerült megszereznünk a gépkocsit, de miután lövés rongálta meg, gyalog kellett folytatnunk a menekülést. Ottót ‘Dagi’ vitte tovább. Volt diáktársam nem véletlenül kapta ezt a becenevet, birkózó volt a Pécsi Dózsában. Mire visszaértünk a táborba, Ottó vére egészen átáztatta a ruháját. A sebesültet végül lovas szekéren juttattuk el a kórházba, de belehalt sérülésébe. Vele azelőtt együtt jártam a repülőklubba, ő ejtőernyős volt, én vitorlázórepülő. Azt hiszem, két évvel volt idősebb nálam.”

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Megújult a Magyar Nemzet Magazin. Keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

 

„Feri” magára kapta a zakóját, és leszaladt cigiért azon a reggelen, amikor rettenetes csikorgással orosz tankok araszoltak végig a pécsi utca aszfaltján. Aztán minden másképp alakult. A cigi helyett egy dob­táras géppisztolyt és kézigránátokat vett magához a zöld ávósok megnyílt raktárából, és a hegy felé tartó emberekhez csatlakozva bevette magát a Mecsekbe. Az ott eltöltött tizenkét nap az egész életét megváltoztatta.

Hírdetés

A humorban Mucsi Zoltán sem ismer tréfát, hiszen mint mondta, ahhoz is ugyanolyan fegyelem kell, mint a drámához, ha jól akarjuk csinálni. A színész, akit színpadi alakításai és legendás filmszerepei mellett a világhálót elárasztó káromkodós videóiról ismer a közönség, október végén elindította saját Facebook-oldalát. Ott sem hazudtolta meg magát: egyből beleszállt a frissen megválasztott amerikai elnökbe, Donald Trumpba.

A mohóságot és a dilettantizmust okolja Parádsasvár polgármestere a település hajdani üveggyárának bezárásáért. Annak idején még Jockey, a Dallas című sorozat rosszfiúja is a Heves megyei faluban készült kristálypoharakból szürcsölte a whiskey-t, ma pedig romok állnak az üzemek helyén. Holló Henrik, aki maga is harminc évet dolgozott a gyárban, ma már a turizmusban látja a település jövőjét.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága a napokban közzétette az 1956–57-ben szolgálatot teljesítő karhatalmisták parancsnoki névsorát. A listán nyílegyenes pályafutásúak mellett meglepően kacskaringós életutat bejárt személyeket is találunk.

Hogy Bécsben nem csak a borjúbécsi jó, azt számos nemzetközi felmérés bizonyítja: az osztrák főváros minden életminőséget, fejlettséget, innovációt érintő felmérésben rendszeresen az élbolyban végez. Elmentünk a magyar határtól nyolcvan kilométerre, hogy megtudjuk, mi a titok.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »