Cigarettacsempészeten segédkező vámosokat fogott el a TEK

Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség.

A hatóság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt hallgatta ki a pénzügyőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

A Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális osztálya szerdán 25 helyszínen tartott házkutatást, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével elfogtak 21 gyanúsítottat: 18 pénzügyőrt és 3 civilt. Mindannyiukat őrizetbe vették; arról később döntenek, hogy kezdeményezik-e az előzetes letartóztatásukat.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint a NAV Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága állományába tartozó pénzügyőrök, jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve, azzal segítették a cigarettacsempészeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett gépkocsikban elrejtett, ukrán eredetű dohányárut.

A NAV sajtó- és kommunikációs főosztálya azt közölte, hogy a NAV közreműködésével büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen.

"A NAV – a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve – továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál" – áll az adóhivatal közleményében.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »