Cigánytámadás Seregélyesen: A hatóság szerint az itt látható sérülés 8 napon belül gyógyul

Cigánytámadás Seregélyesen: A hatóság szerint az itt látható sérülés 8 napon belül gyógyul

Az áldozat szombaton este ment el szórakozni egy ötfős társasággal a helyi (seregélyesi) Kristálypresszóba.

Az este incidensek nélkül telt el. A hajnali órákban hazafelé készültek, mikor a későbbi sértett kiment a szórakozóhelyről a kijelölt dohányzóhelyre rágyújtani. Ekkor két cigány származású fiatal megszólította, hogy legyen szíves, hívjon nekik egy taxit, hogy be tudjanak menni Fehérvárra.

Hírdetés

A fiú ezt szívesen megtette, mivel az egyiküket jól ismerte, és addig semmiféle problémája nem volt vele. Miután jelezte feléjük, hogy félóra múlva érkezik a taxi, az ismert „fiatal” megköszönte, de az ismeretlen barátja szóvá tette, „mi az, hogy félóra múlva jön a taxi?!”, és a fiú elé lépett. Kisvártatva az áldozat egy ütést érzett a nyaka bal oldalán; ennek következtében elkezdődött egy kisebbfajta dulakodás, aminek az vetett véget, hogy az egyik barátja felkiáltott: „ömlik a nyakadból a vér!” A dulakodókat szétválasztották, a megkéselt fiú nyakát egy pólóval elszorították, és megakadályozták, hogy a tettes elhagyja a helyszínt.

A helyi rendőrök pillanatok alatt kiértek, nem sokkal utánuk a mentő is a helyszínre érkezett. Hála a gyors rendőri és orvosi beavatkozásnak és, mint később a kórházban kiderült, az életmentő baráti beavatkozásnak, a fiú túlélte az esetet. A rendőrök a két gyanúsítottat előállították a Fejér megyei rendőrkapitányságra, ahol később kihallgatták a fiút is sértettként, a barátjait pedig tanúként. Mivel a vágást okozó kés nem került azonnal elő, a fehérvári helyszínelők kivonultak, és reggel 7 óra körül a szemben lévő utcasor egyik házának virágoskertjében a tuják alatt megtalálták.

A megtámadott fiú édesapja portálunknak azt mondta, úgy érzi, a helyi és a fehérvári rendőrök megtettek minden tőlük telhetőt, gyorsan és kifogástalanul intézkedtek, azt viszont nehezményezi, hogy a tettest már vasárnap délután szabadlábra helyezték, annak ellenére, hogy a vágás létfontosságú szervre irányult (amint az a képen is látszik): a fő nyaki ütőér előtt pár centivel állt meg a penge.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »