Cigánytámadás Medgyesegyházán

Cigánytámadás Medgyesegyházán

Egy fiatal fiút támadt meg és okozott neki súlyos sérüléseket hat cigány Medgyesegyházán. A Magyar Önvédelmi Mozgalom szerint az eset nem előzmény nélküli: portálunkhoz eljuttatott írásukból kiderül, hogy egy korábban már igen „aktív” família két tagja aktivizálhatta magát újra.

Mint ismert, 2012 elejéig egy népes cigány família tartotta rettegésben és terrorizálta éveken keresztül a helyieket. Ekkor a Betyársereg és az akkori Szebb Jövőért Egyesület tagjai egy újabb erőszakos bűncselekmény sorozat miatt segítségnyújtásra érkeztek a településre. A nagy médiafigyelmet kiváltó akkori események után nem sokkal alakult meg a Szebb Jövőért Egyesület helyi csoportja Tóth János vezetésével. Az akkori új csapat, közösen a Vajda Norbert vezette Magyarbánhegyesi SZJPE csoporttal, állampolgári joggyakorlásuk és ezzel párosuló jó taktikai érzéküknek köszönhetően, szinte a teljes, kiilleszkedett életvitelű „család” tagjainak segített abban, hogy különböző zártrendszerű intézményekbe sikerüljön nekik bekerülni – írja László Attila, Magyar Önvédelmi Mozgalom országos vezetője portálunkhoz eljuttatott írásában.

Persze akkoriban az ottani rendőri erők ezt a sikert magukénak könyvelték el, annak ellenére, hogy a helyi SZJPE megalakulása előtt hosszú évekig garázdálkodhatott szabadon, a bűnözésre berendezkedett csoport a településen.

Újabb támadás

Hírdetés

A Mozgalom szerint az immár három éve nyugalmasnak mondható kisvárosban alig egy héttel ezelőtt egy fiatalembert támadtak meg a hajnali órákban. A hat támadóból három helyi, míg másik három valószínűleg Romániából érkezett – cigány származású – illető volt. László Attila szerint közülük az egyik 18. életévét betöltve, épp egy intézetből került elő. Ő és a támadók egy másik tagja is a fent említett családhoz tartozik.

Egyikük az egymagában sétáló fiatalember torkához kést szegezett, a sértett ellökte a támadó kezét, de az állán megsebesült. Majd ezután ütlegelni kezdték, a földre kerülve pedig rugdosni. A fiú elmondása szerint maga sem igazán tudja, hogy tudott a támadás helyszínéről elmenekülni. A sértett fiatal egy magyar hazafi, aki nem mellesleg az egykori Szebb Jövőért Egyesület tagja volt, ezért az esetet társaimmal kiemelt figyelemmel kísérjük – írják.

A megtámadott fiú természetesen feljelentést tett.

A Mozgalom szerint a medgyesi lakosok attól tartanak, hogy az esetnek nem lesz következménye a hivatalos szervek részéről, mivel az ügy kapcsán kifejezetten együttműködő és „a probléma megoldására törekedő, helyi polgármesternek az ottani rendőri vezető igyekezett elbagatellizálni a történteket”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »