Cigányromantika: hajánál fogva húzta élettársát egy győri férfi – a bíróságon pedig megbilincselt kézzel verte a fejét, de sajnos nem eléggé

Cigányromantika: hajánál fogva húzta élettársát egy győri férfi – a bíróságon pedig megbilincselt kézzel verte a fejét, de sajnos nem eléggé

A 27 éves, küzdősportot űző férfi a hajánál fogva vonszolta végig a buszon az élettársát Győrben, és ez csak az egyik kegyetlensége volt. Pénteken mentőt hívtak hozzá a bíróságra.

Elrendelték az előzetes letartóztatását a férfinek, aki az ítélethirdetés közepén a megbilincselt kezével többször fejbe vágta magát. Mivel zárt tárgyaláson történt mindez, csak a teremből kiszűrődő hangok alapján lehetett tudni, hogy nem szokványos dolog történt a bíróságon. A folyosón gyorsan híre ment annak, hogy perceken belül rendőri erősítés és mentő érkezik a bíróságra.

Ez meg is történt, a gyanúsítottat ellátták, a kezét hátra bilincselték és úgy vitték el a bíróságról. Az előzetes első körben 30 napra szól, de a határozat még nem jogerős, mert fellebbezett ellene.

A megalapozott gyanú szerint a 27 éves, küzdősportot űző férfi 2018 januárjában egy üzletben látta meg élettársát, aki egy másik üzletbe menekült előle. Itt a gyanúsított – az alkalmazottak jelenlétében – ököllel megütötte a korábbi bántalmazások miatti félelmében az egyik sarokba húzódó hölgyet, majd a földre rántotta őt és végighúzta az üzlet folyosóján a kijárat felé. A bántalmazást egy jelenlévő, harmadik személy fékezte meg, akinek fellépésekor az elkövető még meg is rúgta a földön fekvő sértettet.

Hírdetés

2018 februárjában a gyanúsított egy győri buszjáraton bántalmazta a sértettet és annak 8 éves kislányát: marokra fogva kitépte a sértett haját a fejbőréből, majd az édesanyja védelmére kelő kislányt megütötte és el is lökte. Ezt követően a sértettet a hajánál fogva a busz padlójára rántotta, az ajtóhoz vonszolta és a kislány haját is megtépte.

Mindezeket megelőzően 2017 őszén az elkövető elvette a sértett útlevelét és nem adta neki vissza, illetőleg novemberben hivatalos helyen is bántalmazta a nőt: elgáncsolta, a földön rángatta, haját tépte, megütötte.

A küzdősportot űző férfi 2016 szeptemberében többször megerőszakolta és különös kegyetlenséggel bántalmazta az akkori barátnőjét is.

A más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség több indok miatt is szükségesnek látja a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottal szemben ezen eljáráson túlmenően számos büntetőeljárás van folyamatban: három bírói stádiumban, három vádelőkészítő szakban és kettő nyomozati szakaszban. Több eljárás tárgyát személy elleni erőszakos bűncselekmények képezik. Mindezekből, az eljárások egymást követő megindulásából a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni. Emellett mind a sértetti, mind a gyanúsítotti magatartásból látható, hogy a hölgy megfélemlítésnek van kitéve, ami megnehezítheti a bizonyítást.

A minősített testi sértés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az elkövetőnek hat bűncselekményről kell számot adnia.

(Kisalföld nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »