Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal

Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal

Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki bosszúból megölte azt az idős embert, aki korábban többször is segített rajta.

Hírdetés

A vád szerint az elkövető rendkívül szegényes körülmények között élt, és évek óta végzett ház körüli munkákat a közel 90 éves férfinál és annak élettársánál, akik emellett ennivalóval is segítették őt. Ennek ellenére a férfi az idős embert többször is meglopta, ami miatt több eljárás is folyt ellene.

Az egyik eljárás miatt az elkövető megharagudott a sértettre, és bosszúból meg akarta őt verni. 2019 márciusának egyik éjszakáján ebből a célból megjelent a sértett házánál, majd a padláson keresztül bement a lakótérbe, a zárt szobaajtó ablakát betörve a hálószobába ment, és az ott alvó sértettekre támadt.

A zajra felébredő férfi sértettet egy lapáttal, legalább harminc alkalommal megütötte, illetve bal vállán egy késsel megszúrta. Az eszméletét vesztő férfi után a szintén felébredő párjára támadt, akit először megütött, majd szexuális cselekményre akart rávenni. Miután a sértett ezt visszautasította, a vádlott magához vette a ház kulcsait és a férfi sértett mobiltelefonját, majd távozott a helyszínről.

Az asszony a bántalmazás következtében kéztörést és arcsérülést, míg a férfi sértett több testtájékon is csonttörést valamint szúrt sérülést is elszenvedett. Az idős férfi a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette, kifosztás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »