Cigányhorda támadt az áruszállítóra Átányban – a rendőri megtorlás a panaszkodó helyi lakosokat érte

Cigányhorda támadt az áruszállítóra Átányban – a rendőri megtorlás a panaszkodó helyi lakosokat érte

2016. február 11-én cigánybűnözők támadták meg a Coop áruszállító autóját a Heves megyei Átányban. A történtekkel kapcsolatban rendőri intézkedésre nem került sor, ezért Végh János alpolgármester másnap személyesen jelentette be az esetet a nyomozó hatósághoz, sérelmezve az intézkedés elmaradását. Az eset kapcsán a helyi képviselő-testület panaszos levélben fordult Czinege László megyei kapitányhoz.

Nem ajánlatos panaszkodni

A panaszokra válaszul 2016. február 19-én a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság két – információink szerint cigány származású – munkatársa Átány községben 13 fővel szemben szabott ki helyszíni bírságot, akik a közlekedés rendje elleni szabályokat sértettek meg (úttesten gyalogoltak, kerékpár felszerelésének hiánya stb.), 2 esetben szabálysértési feljelentés tettek, egy kb. 80 éves beteg bácsit pedig bilincsbe verve előállítottak, mert nem igazolta magát első szóra. A mintegy 1500 lelkes község lakói egyöntetűen állítják: az intézkedés sorozat megtorlás volt, amiért a helyi képviselő-testület tagjai levélben fordultak a megyei kapitányhoz a 2016. február 11-én történtek miatt.

Hírdetés

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és Mirkóczki Ádám szóvivő levélben fordult Czinege rendőrfőkapitányhoz, aki a Coop-os eset kapcsán az alábbi tájékoztatást adta:

Az ügyben feljelentés kiegészítés került elrendelésre, mely során beszerzett adatok és információk alapján szabálysértés elkövetése nyert megállapítást. Ennek megfelelően 2016. február 23-án a feljelentés elutasításáról szóló határozat hozataláról döntött a hatóság, melynek jogerőre emelkedését követően szabálysértési eljárás elrendelésére kerül sor a Hevesi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Igazgatásrendészeti Alosztályán.

A konkrét ügyszámra, a nyomozás határidejére és más egyéb kérdésekre nem adott választ a rendőrségi főtanácsos, azt azonban már tudni lehet, hogy a 80 éves, önmagát igazolni nem tudó beteg bácsival ellentétben a Coop-ot megtámadó cigánybűnözőkkel szemben nem került sor kényszerintézkedés alkalmazására, de még a konkrét bűncselekmény tényét sem tudták – vagy nem akarták – megállapítani a Heves megyei rendőrök.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »