Cigány "vállalkozó" vert meg egy nemzeti érzelmű büfést Egerben

Cigány "vállalkozó" vert meg egy nemzeti érzelmű büfést Egerben

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Facebook-bejegyzésében hívta föl a figyelmet egy egri incidensre, melynek során egy büfést politikai nézetei miatt bántalmaztak.

Az esetről így ír a nemzeti néppárt képviselője:

„A közelmúltban az egri strand területén a vélt politikai nézetei miatt bántalmaztak, illetve az életének kioltásával fenyegettek meg egy büfést. A büfésnek összetört a szemüvege, de ami ennél rosszabb, hogy azóta megalázva és félelemben él. A hatósághoz nem mert fordulni, félve attól, hogy az esetleg olaj lehet a tűzre, és további tettlegességnek lehet a kiváltó oka.”

Hírdetés

Sneider törvényben foglalt állampolgári kötelezettségének eleget téve természetesen megtette a szükséges bejelentést az egri rendőr-kapitányságon, és azonnali intézkedést, a tanú meghallgatását, az elkövető beazonosítását és az eljárás lefolytatását kérte a hatóságtól.

A jobbikos képviselő bízik benne, „hogy az ököljogot érvényre juttató példás és elrettentő büntetést kap”.

Sneider Tamás továbbá ígéretet tett arra, hogy a történtekről Mirkóczki Ádámmal hétfőn Pintér Sándor belügyminisztert is tájékoztatják.

Portálunk bizalmas forrásokból úgy értesült, hogy a feltételezett elkövető egy cigány származású „vállalkozó”, aki már részegen többször is belekötött a bántalmazott büfésbe, és a mostani történésekkor is erősen alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Az esettel kapcsolatban ráadásul a közösség tagja elleni erőszak bűncselekményének lehetősége is felmerülhet, hiszen a sértettet egyértelműen politikai előítélettől motiválva bántalmazták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »