Cigány sportnap Encsen: autósokat vertek, fojtogattak, 52 éves nőnek verték ki a fogát

A Boon.hu-t több olvasója is arról tájékoztatta, hogy egy balesetet követően kis híján újabb „Olaszliszka” történt Encs Fügöd városrészének egyik utcájában szombaton délután. Az arra közlekedők állítják: ott gyakori, hogy kisgyermekek játszanak az út szélén, vagy szaladnak ki az úttestre, felnőtt felügyelet nélkül, ezért mindenki óvatosan és csökkentett sebességgel közlekedik arra.

Így tett az a helyi nő is, aki szombaton délután arra járt autójával, ennek ellenére takarásból elé lépett egy gyerek, minden igyekezete ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, és elütötte. Azonnal kiszállt az autójából, hogy a gyerek segítségére siessen, azonban a kislány összeszaladó rokonsága rátámadt, bántalmazták, és az autóját is megrongálták.

Hírdetés

A lapnak nyilatkozó helybeliek szerint a nőnek kiverték egy fogát is, és a vele lévő vejét fojtogatták, a nagyobb bántalmazástól egy utcabeli nő igyekezett védeni az autóst.

„Életveszélyesen megfenyegették, így aludni sem mer otthon, Fügödön, a lakását éjszaka rendőrök felügyelték, mivel felgyújtással fenyegették meg, továbbá a gyermekének a halálát ígérték, így rokonainál lakik átmenetileg” – írja az olvasó.

A közösségi oldalon ennél durvább leírása kering az esetnek, ebben azt írják, több fogát is kirúgták a nőnek, az autóját pedig felborították, az utcabeli nő pedig a saját testével védte a lincselés ellen, így ő is megsérült.

Csak két támadó van őrizetben

A megyei rendőr-főkapitányság ezt válaszolta a lap érdeklődésére:

Encs, Fügöd településrészén közlekedett 2018. október 6-án 15 óra 40 perkor egy 52 éves helyi nő személygépjárművével. A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták. A helyszínre – a bejelentést követően néhány percen belül – kiérkező rendőrök a dühös helybelieket megnyugtatták, a gépjárművet kormányzó hölgyet a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a súlyos sérülést szenvedett gyermeket. A rendőrök a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az Encsi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »